ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Numiri de prefecti si subprefecti


 

Numiri de prefecti si subprefecti


(25.09.2008)

Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, o serie de acte normative in vederea eficientizarii activitatii in administratia publica locala.

Astfel, au fost numiti in functie prefectii judetelor Alba, Prahova si Neamt, precum si cate un subprefect in judetele Constanta, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Mehedinti si Vrancea.

Simedru Dan-Coriolan a fost numit in functia publica de prefect al judetului Alba, iar Nechiti Doru Marius a fost numit in functia publica de prefect al judetului Prahova.

Guvernul a constatat, printr-o hotarare, incetarea raportului de serviciu al lui Toader Mocanu, prefect al judetului Neamt, ca urmare a demisiei acestuia.

Printr-o alta hotarare, a fost numita Manea Mioara in functia publica de prefect al judetului Neamt.

De asemenea, Craita Silvia a fost numita in functia publica de subprefect al judetului Giurgiu, Andrei Cosmin a fost numit in functia publica de subprefect al judetului Constanta, Arjoca Sorin a fost numit in functia publica de subprefect al judetului Gorj, Didilescu Silviu-George a fost numit in functia publica de subprefect al judetului Hunedoara, iar Tutu Dumitru Octavian in functia publica de subprefect al judetului Mehedinti.

Prin alte hotarari, Guvernul a decis incetarea exercitarii functiei publice de subprefect al judetului Vrancea de catre Flenchea Mioara si numirea in aceasta functie a lui Merchea Manole. De asemenea, a fost aprobata o Hotarare privind trecerea lui Clabescu Doru Eduard din functia publica de inspector guvernamental in subprefect al municipiului Bucuresti.

De asemenea, printr-o decizie, Simion Costel trece din functia publica de subprefect al Municipiului Bucuresti, in functia publica de inspector guvernamental.

 

Informatii de background


Actele normative adoptate sunt conforme prevederilor Hotararii Guvernului nr.341/2007 privind intrarea in categoria inaltilor functionari publici, managementul carierei si mobilitatea inaltilor functionari publici, Ordonantei Guvernului nr.6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pana la intrarea in vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare si alte drepturi ale functionarilor publici, precum si cresterile salariale care se acorda functionarilor publici in anul 2007, aprobata cu modificari prin Legea nr. 232/2007, precum si ale Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

 

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

 

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!