ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(24.09.2008)

Revista Presei 24.09.2008

Banii UE - conditionati de un nou aviz de mediu. Inclusiv pentru proiectele deja depuse

 

Noul aviz trebuie obtinut pentru toate proiectele, inclusiv pentru cele deja depuse spre finantare. Avizarea e legata de ariile naturale protejate si se aplica si acelor initiative care nu au legatura cu aceste zone. Ministerul Mediului: avizarea dureaza minimum una sau doua saptamani.

Fie ca sunt proiecte de achizitii sau de constructii, fie ca sunt sau nu in preajma unei arii protejate, proiectele depuse pentru finantare in cadrul Programului Operational Regional trebuie sa obtina, obligatoriu, un "Aviz Natura 2000". Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a publicat ieri instructiunile legate de acest subiect, care se aplica si proiectelor deja transmise de solicitanti.

 

Sursa: Euractiv

 

Romania este a doua cea mai corupta tara din Uniunea Europeana

 

Romania este a doua cea mai corupta tara din UE dupa vecina ei de la sud, Bulgaria, fiind urmata de Polonia, Lituania, Grecia si Italia, se arata in indexul de perceptie privind coruptia publicat marti de organizatia Transparency International.

Bulgaria a cazut spectaculos in indexul de perceptie privind coruptia publicat marti de organizatia Transparency International. Romania ocupa in schimb locul al doilea in clasamentul celor mai corupte tari din UE, urmata fiind de Polonia, Lituania, Grecia si Italia

 

Sursa: Euractiv

 

Tarifele transporturilor rutiere vor creste cu 20%

 

Tarifele transportatorilor romani vor creste cu 20% din pricina preturilor mari ale combustibilului si ale timpului pierdut pe drum din cauza infrastructurii proaste, a declarat marti vicepresedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Ion Lixandru, dupa cum informeaza agentia de presa NewsIn.

 

Sursa: Curierul National  

 

Ultima strigare pentru bani nerambursabili de la stat pentru IMM-uri

 

Firmele mici si mijlocii mai au doar cateva solutii de finantare cu sprijin de la stat. IMM-urile mai pot recupera profitul reinvestit, iar tinerii pot aplica pe ultima suta de metri pentru programul START, prin care se pot lansa in afaceri. Multe dintre programele cu fonduri nerambursabile de la stat fie s-au incheiat, fie au epuizat banii inca din primele luni de la lansare.

Multe dintre programele lansate prin Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMM) fie si-au epuizat bugetele, fie sunt in situatia ca au expirat termenele pana la care puteau fi depuse dosarele.

Sursa: Financiarul

 

PE cere statelor membre sa creasca 'pe bune' finantarea pentru dezvoltare

 

Parlamentul European cere statelor membre sa faca distinctia clara intre cheltuielile pentru dezvoltare si cheltuielile privind interesele politicii externe. Avand in vedere ca UE este cel mai mare donator la nivel mondial, dar si cel mai important partener comercial al tarilor in curs de dezvoltare, trebuie sa indeplineasca obiectivele la care s-a angajat in ceea ce priveste volumul asistentei oficiale pentru dezvoltare (ODA).

 

Sursa: Euractiv

 

Particularii investesc tot mai putin in cercetare

 

Doua treimi din totalul cheltuielilor au ca sursa fondurile publice, firmele aloca un sfert din bani

Cheltuielile pentru cercetare-dezvoltare au totalizat 2,17 miliarde de lei in 2007, doar 27% din acesti bani fiind investiti de intreprinderile particulare.

Sursa: Adevarul

 

Bucurestiul anunta reluarea platilor Sapard

 

Fermierii vor putea primi fondurile nerambursabile dupa reverificarea cererilor

Prin deblocarea platilor de la buget, autoritatile vor sa evite procesele cu beneficiarii care nu si-au primit banii de trei luni.

„Ministerul Economiei si Finantelor a informat Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala  si Pescuit (APDRP) si Ministerul Agriculturii ca, in urma analizei actiunilor intreprinse si a documentatiei intocmite de APDRP pentru a raspunde recomandarilor formulate de Comisia Europeana, au fost indeplinite conditiile pentru reluarea transferului de fonduri catre APDRP".

Sursa: Adevarul

 

UE pune la bataie 50 de miliarde de euro pentru proiecte de cercetare-dezvoltare

 

Pentru a sustine micile companii sa faca fata concurentei acerbe de la nivel mondial, UE acorda sume importante pentru cercetare si dezvoltare. Peste 50 de miliarde de euro sunt puse la dispozitia IMM-urilor si asociatiilor sau gruparilor de IMM, companiilor care inoveaza, dar si cercetatorilor si universitatilor, prin intermediul „Celui de-al Saptelea Program-Cadru pentru Cercetare si Dezvoltare Tehnologica“. Denumit pe scurt PC 7, acesta are bugetul proiectat pentru o perioada de sapte ani, respectiv pentru intervalul 2007-2013.

 

Sursa: Capital

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!