ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(23.09.2008)

Revista Presei 23.09.2008

Se reiau platile SAPARD

 

Ministerul Economiei si Finantelor a transmis ca documentele intocmite de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si pescuit au fost analizate la Bruxelles, concluzia fiind ca "sunt indeplinite conditiile pentru reluarea platilor" catre aceasta institutie.

"Elementele prioritare sesizate de Comisia Europeana in scrisoarea prin care a anuntat sistarea platilor pentru programul SAPARD vor fi implementate pana la 31 august", au anuntat in data de 21 august reprezentantii Ministerului Agriculturii.

 

Sursa: Euractiv

 

Criza mondiala ne tranteste sectorul imobiliar

 

Criza internationala va afecta si economia romaneasca, mai ales domeniile cu grad ridicat de indatorare, cele mai expuse fiind sectorul constructiilor si al dezvoltarilor imobiliare, ceea ce ar putea sa afecteze cresterea economica, apreciaza reprezentantii oamenilor de afaceri din Romania. "In contextul crizei mondiale, trebuie sa lansam o dezbatere publica despre sectoarele care sunt afectate si cum le vom salva.

 

Sursa: Curierul National

 

300 de branduri, eligibile pentru "statutul" de Business Superbrand in Romania in 2008

 

Superbrands Romania anunta finalizarea primei faze a programului Business Superbrands 2008, in cadrul careia au fost evaluate 928 de branduri la nivel de companie (corporate brands), romanesti si internationale, clasificate in 34 de domenii de activitate. 21 de personalitati din comunitatea de afaceri, dar si experti in marketing si branding, au raspuns invitatiei de a face parte din Consiliul Superbrands 2008 si, conform metodologiei internationale

Sursa: Capital

 

 

Italia revine la energia nucleara

 

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca autoritatile de la Roma vor prezenta in primavara anului viitor noua strategie energetica a Italiei, potrivit agentiei de presa ANSA, preluata de AFP.

„Guvernul lucreaza la elaborarea noii strategii energetice a tarii, document care va fi finalizat si prezentat primavara viitoare", a declarat Berlusconi. Premierul a adaugat ca momentul prezentarii liniilor strategice de dezvoltare a Italiei in domeniul energiei va reprezenta, de asemenea, „momentul deschiderii catre energia nucleara si regenerabila".

Sursa: Adevarul

 

Producatorii de grau: „Cei cu depozitele fac pretul“

 

Producatorii agricoli de cereale au doua mari probleme in momentul de fata: monopolurile firmelor care detin spatiile de depozitare si faptul ca multi proprietari prefera sa isi lucreze singuri terenul, desi asocierea cu alte ferme ar putea da nastere unor afaceri profitabile. “Cei care detin spatiile de depozitare a cerealelor fac pretul. Au oferit producatorilor 35 de bani pe kg de grau si acum il vand cu 58 de bani. Nu ai ce sa le faci. Fermele mari de cereale, de peste 1.000 de ha, si-au rezolvat problema, si-au facut spatii proprii. Producatorii mici insa nu pot face nimic”, a declarat pentrul Gandul Adrian Radulescu, presedinte al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

Sursa: Gandul

 

Oamenii de afaceri vor "scut fiscal" pentru a fi protejati de criza

 

Taxarea tranzactiilor de catre notari la preturile din 2007 ingheata piata imobiliara.

Criza internationala va afecta economia romaneasca in principal in sectoarele cu grad ridicat de indatorare, cum sunt constructiile si domeniul dezvoltarilor imobiliare, iar in acest sens trebuie lansata o dezbatere publica despre planurile de salvare a acestor sectoare, potrivit Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

 

Sursa: Romania Libera

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!