ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Turismul cultural ia amploare in judetul Arad


 

Turismul cultural ia amploare in judetul Arad


(23.09.2008)

 

In perioada 9-11 septembrie, la St. Polten, Austria, s-a desfasurat intalnirea Comisiei 3 „Cultura, Educatie si Cooperare Interregionala”. Aceasta a fost prezidata de presedinta Comisiei 3 a Adunarii Regiunilor Europene (ARE), d-na Johanna Mikl-Leiter, Ministrul Muncii si Familiei in Regiunea  Niederosterreich. Temele principale de discutie au fost turismul cultural si parteneriatele publice private in acest sector.

Ca urmare a participarii delegatiei Consiliului Judetean Arad, formata din vicepresedintele CJ Adrian Tolea si consilierul judetean Dorina Chembre, la aceasta intalnire s-au creionat unele proiecte si s-au stabilit coordonate clare pentru o colaborare cat mai buna, dat fiind faptul ca judetul nostru este membru al Adunarii Regiunilor Europene.

In ceea ce priveste turismul cultural, in urma dezbaterilor a reiesit ca acesta a avut o crestere exponentiala in ultimii ani si se prevede ca acesta crestere sa continue progresiv. De asemenea, s-a discutat despre factorii care pot determina succesul turismului cultural in regiune, precum si gasirea de modalitati de dezvoltare/implementare a unei strategii pentru turismul cultural.

„In urma dezbaterilor la care am participat, vom demara o serie de consultari intre reprezentanti ai Consiliului Judetean Arad si Centrul Cultural Judetean Arad cu privire la modalitatea de implementare a informatiilor primite in Strategia Turistica a judetului Arad. Am decis ca ar fi oportuna aducerea la aceeasi masa a autoritatilor publice judetene impreuna cu  profesionistii din domeniul turismului, culturii si industriei pentru a vedea in ce conditii pot fi companiile private partenere in turismul cultural”, a declarat Adrian Tolea, vicepresedinte al CJA.

Sursa: Consiliul Judetean Arad

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!