ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(22.09.2008)

Revista Presei 22.09.2008

 

LAPAR: Procedura de acordare a subventiei la motorina nu este clara, in plina campanie agricola

 

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) sustine ca, desi campania de insamantare a culturilor de toamna este in plina defasurare, nu exista o procedura clara de acordare a subventiei de un leu pe litru pentru motorina. "Consiliul Director al LAPAR considera ca Ministerul Agriculturii nu a intreprins din timp demersurile necesare pentru materializarea deciziei de sustinere a pretului motorinei pentru infiintarea culturilor de toamna cu 1 leu/litru.

 

Sursa: Curierul National

 

 

 

Sunt ferite bancile din Romania de criza mondiala?

 

Problemele generate de falimentul Lehman Brothers pe pietele internationale s-au apropiat si de Romania. Expunerile pe care Societe Generale, care detine BRD-Groupe Societe Generale, si Raiffeisen Zentralbank le au pe falimentul bancii americane au amplificat temerile legate de siguranta sistemului bancar romanesc.

In plus, o parte dintre analisti considera ca exista riscul ca unele banci de talie mica, orientate cu precadere pe retail, sa devina vulnerabile in fata unei lipse de lichiditati.

 

Sursa: Adevarul

 

 

De la inceputul lunii, euro a crescut cu peste 3,6%

 

Volatilitatea pietei valutare de saptamana trecuta a fost foarte mare, euro testand, dupa aproape trei luni, pragul de 3,7 lei, de la inceputul lunii cursul mediu urcand cu peste 3,6%. Evolutia monedei nationale a fost marcata in cea mai mare parte de factori externi, cei interni rezumandu-se la scaderea dobanzilor overnight pana la 6,5 - 7%, datorita cumpararilor mari de valuta, care au inundat piata monetara cu lei, dar si a faptului ca, fata de alte luni, bancile si-au format din timp rezervele obligatorii in lei.

 

Sursa: Curierul National

 

UE interzice Romaniei “apa de ploaie” cu care se vaccinau porcii

 

Cheltuielile de ordinul zecilor de milioane de euro ale statului pentru tratamentele impotriva pestei porcine s-au dovedit a fi inutile

Comisia Europeana anunta ca "nu mai poate fi de acord" cu utilizarea vaccinurilor tip marker. Astfel ca banii dati de Romania pe aceasta substanta s-au dus pe apa sambetei.

Sursa: Adevarul

 

ONU finanteaza proiecte locale de mediu in Romania

 

Lansat la Rio de Janeiro in anul 1992, Fondul Global de Mediu (GEF), organism menit sa asigure protectia mediului la nivel international, ofera fonduri pentru protectia mediului tarilor in curs de dezvoltare.

Misiunea pe termen lung a Programului GEF, de Granturi Mici, in Romania, este de a contribui la obtinerea unor beneficii pe mediu cu ajutorul actiunilor intreprinse la nivel de comunitate prin proiecte implementate de organisme publice ori private.

Sursa: Adevarul

 

Criza financiara: 13 zile care vor schimba lumea

 

» Americanii pregatesc un plan Marshall financiar de 700 miliarde dolari.

» Europenii lucreaza la schimbarea regulilor pietei financiare.

Au trecut 13 zile din momentul in care guvernul american a nationalizat gigantii creditului ipotecar Fannie Mae si Freddie Mae, contra unui efort de 200 miliarde dolari, pana in ziua in care Administratia Bush propune Congresului un adevarat  plan Marhall de salvare a sistemului financiar in valoare de 700 miliarde dolari.

 

Sursa: Romania Libera

 

S-au dublat comisioanele la creditele ipotecare in lei S-au dublat comisioanele la creditele ipotecare in lei

 

Dobanda nu mai reprezinta sursa principala de castig pentru banca

Potrivit ultimelor date publicate de BNR, in iulie 2008, comisioanele la creditele ipotecare in lei reprezentau 18% din costul imprumuturilor, un nivel de doua ori mai mare decat cel inregistrat cu 12 luni in urma.In tarile occidentale, dobanda perceputa a incetat sa fie sursa principala de castig pentru banca. Politica de pret este in asa fel stabilita, incat comisioanele si taxele bancare percepute pe fiecare tip de operatiune in parte sau global sunt cele care aduc cele mai mari venituri.

 

Sursa: Financiarul  

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!