ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(19.09.2008)

Revista Presei 19.09.2008

In 30 de comune nu se mai finanteaza constructia de pensiuni

 

Ministerul Agriculturii a publicat lista comunelor dezvoltate din punct de vedere turistic, in care nu se mai finanteaza infiintarea pensiunilor si lista comunelor cu potential turistic ridicat. Cea de-a doua arata ca esti avantajat la finantare daca infiintezi o pensiune in Sasciori (Alba) sau Bosorod (Hunedoara), care au primit note maxime de la autoritati.

 

In acelasi timp, autoritatile au decis care localitati au potential turistic ridicat, fiecare dintre acestea primind o anumita “nota”, de la 1 la 10. Clasificarea este importanta pentru punctajul pe care il primesc proiectele, conform Ghidului Solicitantului.

 

Sursa: Euractiv

 

UE baga Romania in tribunal

 

Comisia Europeana (CE) a decis, ieri, sa aduca Romania si Bulgaria in fata Curtii Europene de Justitie pentru inaccesibilitatea serviciului 112 si pentru lipsa informatiilor privind localizarea apelantului in ceea ce priveste telefoanele catre acest numar. Punerea in aplicare a decizie va fi amanata cu trei luni, aceasta fiind ultima sansa de a remedia deficientele semnalate. Vestea vine la doua zile dupa ce ministrul Comunicatiilor, Karoly Borbely, a declarat ca Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 (SNUAU) va fi implementat pana la finele lunii noiembrie.

 

Sursa: Ziua

 

Comisia da un ultim avertisment Romaniei pentru carente in domeniul biodiversitatii

 

Comisia a transmis, joi, Romaniei un ultim avertisment scris privind nerespectarea obligatiei de a desemna un numar suficient de arii protejate pentru pasarile salbatice. In ciuda celor cateva progrese inregistrate, Romania nu a desemnat inca suficiente arii protejate pentru pasarile salbatice migratoare si vulnerabile, incalcand astfel directiva UE in vigoare, se arata intr-un comunicat al institutiei. Pasul urmator va fi actionarea in instanta, daca in urmatoarele doua luni nu se iau masuri pentru intrarea in legalitate.

 

Sursa: Euractiv

 

UE ne cere sa-i luam banii pentru infrastructura

 

Comisarul european pentru Politici Regionale, Danuta Hübner, oficialul care gestioneaza alocarea a circa 19 miliarde de euro din fondurile de postaderare acordate de UE, s-a aflat ieri in Romania pentru a evalua modul in care autoritatile romane faciliteaza aplicarea politicilor europene de coeziune.

Este vorba de instrumentul financiar prin care Bruxelles-ul ajuta la recuperarea decalajelor economice si de dezvoltare dintre statele membre prin finantarea proiectelor de infrastructura si competitivitate economica.

Sursa: Romania Libera

 

La Bruxelles, „pachetul clima-energie“ starneste controverse

 

Discutarea la Bruxelles a „pachetului clima-energie" suscita dezbateri aprinse intre reprezentantii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Franta, care detine in prezent presedintia UE, incearca sa obtina aprobarea pachetului de masuri pana la sfarsitul acestui an. Dar realizarea acestui obiectiv este mult ingreunata de ingrijorarea produsa de recesiunea economica, care nu se manifesta in 2007,  cand a fost conceput „pachetul

 

Sursa: Adevarul

 

Marsul biciclistilor, la Targu Jiu

 

Zeci de tineri si elevi au participat ieri la un mars al biciclistilor, organizat in Targu Jiu, in prima zi a „Saptamanii Mobilitatii". La eveniment au participat, de asemenea, directorul Agentiei de Protectie a Mediului Gorj, Gheorghe Fometescu, cativa angajati ai acestei institutii si prefectul judetului, Victor Banta. 

 

Sursa: Adevarul

 

Strainii au adus 3 miliarde euro la capitalul firmelor din Romania

 

Strainii au adus in Romania, drept contributie la capitalul social al firmelor inregistrate in Romania, peste trei miliarde de euro in primele sapte luni ale acestui an. Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor a crescut, in primele sapte luni ale anului 2008, de 2,3 ori fata de perioada similara a anului trecut.

 

Sursa: Romania Libera

 

Imbatranirea Romaniei pune in pericol cresterea economica

 

Cresterea economica pe termen lung a Romaniei este pusa in pericol de problemele demografice, cum sunt migratia fortei de munca si scaderea natalitatii, a afirmat joi Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Potrivit unui studiu al In­stitutului National de Cerce­ta­ri Economice (INCE), migra­tia externa este de 10% din populatie, insa ponderea este mult mai mare, de 25%, raportata la forta de munca activa. Totodata, desi zonele urbane inregistreaza un deficit vizibil de forta de munca, populatia din mediu rural nu accepta provocarea marilor orase in conditiile in care 30% din forta de munca lucreaza in agricultura, iar contributia acesteia este de doar 10% in Produsul Intern Brut (PIB).

Sursa: Gandul

 

Cum va fi afectata Romania de criza financiara mondiala

 

Volatilitatea leului, scumpirea finantarii externe si ieftinirea actiunilor listate la bursa sunt efectele crizei financiare.

Criza financiara internationala s-ar putea termina in vara anului viitor.

Romania ramane favorita pe agenda investitiilor straine directe.

 

Sursa: Romania Libera

 

Lucrari de infrastructura cu bani imprumutati de la cetatenii Iasiului

 

Astazi a fost lansata emisiunea de obligatiuni

Un credit va finanta alt credit. Este schema pe care edilii ieseni o vor pune in aplicare pentru finantarea unor investitii. Primaria Iasi isi propune sa atraga aproape 30 de milioane de euro prin emisiune de obligatiuni municipale, bani cu care sa acopere jumatate dintr-un credit contractat de la Dexia. Banii vor fi inapoiati tot de catre ieseni, avand in vedere ca bugetul local este cel pus  gaj pentru a garanta acest imprumut pe 20 de ani. In tot acest timp, alte investitii de amploare din bugetul local sunt aproape blocate.

 

Sursa: Financiarul  

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!