ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(18.09.2008)

Revista Presei 18.09.2008

Leul, strans in menghina de straini

 

In prima jumatate a lunii septembrie, moneda nationala a intrat pe o tendinta de depreciere, cotatia euro/leu depasind canalul orizontal cuprins intre limitele de variatie de 3,50-3,60. Specialistii identifica drept principale cauze ale acestui fenomen iesirile de capital speculativ generalizate de pe pietele financiare in actualul climat de instabilitate la nivel global, dar si unele aspecte care privesc situatia particulara a Romaniei precum deficitul de cont curent sau incertitudinile legate de perioada electorala si de componenta Guvernului de dupa alegeri.

 

Sursa: Curierul National

 

Moneda europeana trece, din nou, de pragul de 3,65 lei

 

Dupa un inceput de sedinta pozitiv, in care a inregistrat cresteri fata de euro, deschiderea pietelor americane au readus in piata valutara ordinele de vanzare de lei, cotatiile monedei unice depasind, dupa doua luni si jumatate, pragul de 3,65 lei.
Cursul mediu al euro a fost stabilit la 3,6388 lei, in scadere fata de marti, cand urcase la 3,6494 lei.

 

Sursa: Curierul National

 

Masina fara sofer va revolutiona transportul urban

 

Sistemul „podcar" este in curs de implementare pe Aeroportul Heathrow din Londra

Noul mijloc de transport in comun este rapid, ieftin, eficient din punct de vedere energetic si nu polueaza.Vehiculul circula pe sine supraterane si nu are sofer.

Sursa: Adevarul

 

Investitii straine de 8 miliarde de euro in 2008

 

Un numar de 71 de proiecte de investitii de tip „greenfield“ in valoare de 11 mld. de euro au fost monitorizate de catre Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) in primele sapte luni ale acestui an. Conform raportului de guvernare pe 2005 – 2008, prezentat miercuri de premierul Tariceanu, aceste proiecte vor crea 37.315 de noi locuri de munca. ARIS a revizuit valoarea investitiilor straine atrase de Romania in acest an, de la sapte la opt miliarde de euro, sub estimarile optimiste de zece miliarde de euro ale ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. (A.G.)

Sursa: Gandul

 

Isarescu: Guvernul ar trebui sa urmareasca dezvoltarea infrastructurii

 

“Cu o rata a economisirii de 10%, investitii straine directe si fonduri europene, Romania are toate ingredientele pentru crestere economica in urmatorii ani, insa nu trebuie sa ne uitam la accelerarea cresterii economice. Aceasta e o tentatie extraordinara”, a spus Isarescu. Guvernatorul BNRa estimat investitiile straine directe din acest an la peste zece miliarde euro, cifra avansata recent si de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, dar si de seful Institutului National de Statistica (INS).

 

Sursa: Standard

 

Doua credite bancare pot fi mai ieftine decat unul singur

 

Solicitantul unui credit ipotecar prin care doreste sa achizitioneze un apartament de 120.000 de euro poate face o economie finala de aproape 30.000 de euro. Cum? Prin evitarea creditului fara avans.

Pe piata se contureaza o categorie aparte de solicitanti de credite ipotecare, a acelora care realizeaza venituri lunare substantiale, insa nu dispun de suma necesara avansului sau de alte valori imobiliare. La nevoie, acestia se arata dispusi sa aduca drept garantie suplimentara casa parintilor sau a altor rude apropiate. Pentru aceasta categorie, consilierii IpoteciDirect propun doua scheme de finantare: creditul ipotecar cu avans 0% si creditul ipotecar cu un avans de minimum 15% plus creditul de nevoi personale fara ipoteca, pentru constituirea avansului.

 

Sursa: Financiarul  

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!