ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(17.09.2008)

Revista Presei 17.09.2008

Consultantii raspund: Infiintarea unei benzinarii sau achizitia unui spatiu comercial nu sunt acceptate la finantare

 

Intrebare: Ma numesc Faur Ramona, am 33 de ani si sunt din Timisoara. Ce sanse am sa pot deschide o gradinta pentru toate buzunarele, fiindca nu foarte multa lume poate sa-si permita sa duca copilul la o gradinita unde costurile pe luna ajung la 300-400 de euro? Sau sa construiesc locuinte pt. tineri care nu-si pot permite sa dea 100.000 de euro pe un apartament cu 2 camere?

Raspuns: Constructia de gradinite, inclusiv dotarea acestora este considerata activitate eligibila pe Masura 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”, adica doar pentru investitii in mediul rural, iar ca beneficiari eligibili sunt Comunele prin reprezentantii lor legali, Autoritatile locale (comune) sau Asociatii de Dezvoltare Intercomunitare.

 

Sursa: Euractiv

 

BVB - ranita grav

 

Criza financiara internationala “insangereaza” Bursa de la Bucuresti
Indicii bursieri, la valoarea de acum trei ani
Petru Prunea: "O cadere ca asta intalnesti o data la o suta de ani"

Unda de soc a turbulentelor financiare internationale a facut din nou ravagii pe mica Bursa de la Bucuresti, principalii indici de la BVB depreciindu-se cu peste 7 procente.

 

Sursa: Curierul National

 

Romania atrage inca un miliard de euro in industria auto

 

Valoarea investitiilor din industria auto autohtona ar putea depasi in acest an 900 de milioane de euro. Mai mult de jumatate de miliard de euro va proveni din partea a 20 de proiecte greenfield.

Mai multi furnizori traditionali de piese auto ai companiei Ford evalueaza in aceste zile oportunitatea de a investi in Romania, fiind in cautarea unor amplasamente pe o raza de maximum 100 de kilometri fata de Craiova, afirma pentru Capital reprezentantii ARIS.

Sursa: Capital

 

Energie solara transmisa prin satelit

 

Statiile de captare terestre pot fi alimentate de la Soare 

Un fost cercetator de la NASA a demonstrat printr-un experiment ca energia de la Soare preluata in spatiu de
sateliti poate fi transmisa pe Pamant.

Cercetatorul John C. Mankins, care a lucrat timp de 25 de ani la NASA si a coordonat programul solar al agentiei, a demonstrat in cadrul unui experiment, care a durat timp de patru luni si a fost finantat de Discovery Channel, ca stadiul actual al tehnologiei umane permite transmiterea spre Pamant a energiei solare captate de sateliti in spatiul cosmic.

Sursa: Adevarul

 

Vosganian: Romania ar putea investi 12– 15 miliarde de euro in energie

Investitiile in domeniul ener­getic pe care Romania le-ar putea atrage in perioada 2009–2012 sunt de 12–15 miliarde de euro, a afirmat marti Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor. Pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la centrala nuclearelectrica de la Cernavoda sunt necesare fonduri de trei miliarde de euro.

Totodata, Vosganian a mai precizat ca au fost reluate negocierile cu cei  sase investitori selectati pentru constructia reactoarelor de la Cernavoda. 

Sursa: Gandul

 

Canalul Bega va redeveni navigabil

 

Demareaza lucrarile de decolmatare a canalului care trece prin capitala Banatului

Din cauza traficului sufocant inregistrat in mai toate orasele mari ale tarii, autoritatile din Timisoara cauta solutii alternative pentru a usura accesul in oras. Asa s-a ajuns la solutia de a draga canalul Bega pentru a redeveni navigabil dupa 40 de ani. Autoritatile promit ca peste doi ani se va putea face naveta la Timisoara cu vaporasele.

 

Sursa: Financiarul

 

Romania urca sase pozitii in clasamentul libertati economice

 

Romania a ocupat locul 74 in lume in anul 2006 in ceea ce priveste libertatea economica. Fata de anul 2005, tara noastra a urcat sase pozitii, iar fata de anul 1995, 45 de locuri, arata editia pentru acest an a raportului anual realizat de Institutul Fraser din Canada. Cu exceptia Slovaciei, Romania se claseaza sub toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), obtinand pe o scara de la 1 la 10 un indice de 6,66 puncte.

 

Sursa: Gandul  

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!