ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » UN NOU PUNCT RUTIER DE TRECERE A FRONTIEREI INTRE ROMANIA SI UCRAINA VA FI DESCHIS LA VALEA VISEULUI


 

UN NOU PUNCT RUTIER DE TRECERE A FRONTIEREI INTRE ROMANIA SI UCRAINA VA FI DESCHIS LA VALEA VISEULUI


(17.09.2008)

Proiectul „ACCES - Elaborare de studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport trasfrontaliere in comunele Bistra Romania si Dilove Ucraina ”, proiect finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ucraina PHARE CBC 2005, linie de buget Phare/2005/017-539.01.01, se afla in faza de finalizare. Prin acest proiect se urmareste obtinerea setului documentatii care sa permita realizarea lucrarilor de investitii necesare deschiderii unui punct rutier de trecere a frontierei intre Valea Viseului si Dilove.

Beneficiarul, Consiliul Local al comunei Bistra, va implementa acest proiect in parteneriat cu Consiliul Local al comunei Dilove, Ucraina si Consiliul Judetean Maramures.

Pana in acest moment s-au finalizat studiul de analiza trafic , studiul de marketing si studiul de fezabilitate, cel de impact asupra mediului inconjurator si cel de cost-beneficiu. Aceste studii vor permite identificare surselor de finantare pentru realizarea viitoarelor lucrari de investitii in infrastructura de granita, care sa sprijine cresterea economica prin punerea in valoare a potentialului local si regional, facilitand relatiile socio-economice reciproce.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!