ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » DEZBATERE PUBLICA PE TEMA PROIECTULUI DE PARTENERIAT PUBLIC PRIVAT ESPLANADA


 

DEZBATERE PUBLICA PE TEMA PROIECTULUI DE PARTENERIAT PUBLIC PRIVAT ESPLANADA


(17.09.2008)

Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a participat marti, 16 septembrie 2008, la Palatul Parlamentului la o dezbatere publica pe tema proiectului de parteneriat public – privat Esplanada.

“Intrebarea la care trebuie sa raspundem este ce putem sa facem din acest Bucuresti dezvoltat haotic in ultimii 18 ani? De asemenea, trebuie sa putem raspunde oricui intreaba de ce nu s-a facut nimic cu cele doua zone imense lasate in paragina – Esplanada si Casa Radio. Noi am dus mandatul pana la capat la proiectul Esplanada, si am reusit sa obtinem pentru autoritatea publica o cladire administrativa de 12.000 m2 si un centru cultural multifunctional. Speram ca mai departe proiectul sa primeasca girul Guvernului si al Primariei Generale a Capitalei”, a declarat ministrul Laszlo Borbely.

Proiectul Esplanada a fost initiat in 2003, in anul 2004 a fost lansata licitatia de atribuire, iar din anul 2005 pana in 2008 s-au desfasurat negocieri intre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, pe baza unui mandat al Guvernului Romaniei, si dezvoltatorul castigator al licitatiei.

Proiectul va fi amplasat intre Bulevardul Unirii, Bulevardul Octavian Goga, Strada Nerva Traian si Strada Mircea Voda pe o suprafata de 107.140 m2 si va cuprinde birouri, un centru cultural, un centru comercial, un complex hotelier, un complex rezidential si parcari subterane. Autoritatea publica va primi in termen de 2 ani si jumatate de la demararea proiectului o cladire administrativa cu o suprafata de 12.000 m2 si un centru cultural multifunctional. La incheierea perioadei contractuale de 49 de ani, intregul complex si dreptul de proprietate asupra acestuia vor fi cedate statului roman.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!