ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(16.09.2008)

Revista Presei 16.09.2008

FMI: Criza economica globala va continua

 

Criza de proportii prin care trece economia mondiala este departe de a se incheia sustin deopotriva analistii economici si institutiile internationale.

Astfel, potrivit Fondului Monetar International, criza economica se va prelungi si anul viitor fapt care va determina, printre altele, noi falimente in sectorul financiar.

 

Sursa: Capital

 

Romania a avut o crestere a costurilor cu forta de munca de 23%, in T2

 

Romania a avut in trimestrul al doilea a doua mare crestere a costurilor nominale cu forta de munca din Uniunea Europeana (UE), de 23%, comparativ cu 24,3% in perioada aprilie-iunie 2007, potrivit datelor anuntate, ieri, de Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene, potrivit Mediafax

Sursa: Curierul National

 

Dosar: Avalansa de proiecte pentru investitii mari - de 20 de ori mai multi bani solicitati decat alocati

 

Investitiile in exploatatii agricole precum si investitiile in echipamente si tehnologie sunt componentele cu cel mai mare succes la intreprinzatori, dintre cele lansate in cadrul programelor cu fonduri europene postaderare. Programul destinat mediului rural este singurul care si-a anuntat, pana in prezent, "castigatorii". Beneficiarii contactati de EurActiv.ro au declarat ca au apelat fara probleme la credite bancare pentru asigurarea contributiei proprii. Specialistii Bancpost, una din primele banci care au lansat produse dedicate accesarii fondurilor europene, ofera detalii despre accesul la finantare.

Sursa: Euractiv

 

Prea multe proiecte de infrastructura locala si regionala

 

Incepand cu 16 octombrie nu se mai accepta depunerea cererilor de finantare pentru infrastructura in regiunile de dezvoltare Nord - Est, Sud - Est si Oltenia. Motivul il reprezinta numarul mare de proiecte depuse pana acum, a caror valoare depaseste cu peste 50% alocarea financiara pana in 2013.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a anuntat ca, din 16 octombrie, nu se mai pot depune proiecte pentru reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane - inclusiv constructia sau reabilitarea soselelor de centura in regiunile de dezvoltare Nord - Est, Sud – Est si Sud - Vest Oltenia.

Sursa: Euractiv

 

Deficitul de concurent pune in pericol adoptarea euro in 2014

 

Deficitul de cont curent s-a stabilizat in prezent la 14% din produsul intern brut (PIB), iar o solutie pentru reducerea acestuia ar fi stimularea economisirii, a declarat ieri Ionut Dumitru, economistul-sef al Raiffeisen Bank. Dumitru a aratat ca, desi dobanzile bancare sunt atractive, de circa 10%, fata de o inflatie asteptata de 5-5,5%, veniturile populatiei se indreapta cu precadere spre consum si mai putin spre economisire

Sursa: Romania Libera

 

Gorjenii vor avea depozit ecologic pentru deseuri

 

Unul dintre cele mai moderne depozite ecologice din tara va functiona in municipiul Targu Jiu. Investitia se ridica la peste 16 milioane de euro.

Lucrarile la noul depozit ecologic din Targu Jiu au inceput la sfarsitul lunii martie a acestui an, iar finalizarea primei celule este programata pentru inceputul lunii octombrie, asa incat una dintre cele mai moderne gropi ecologice de gunoi din Romania va functiona incepand din aceasta toamna.

Sursa: Adevarul

 

3,7-4 lei/euro - aici vad bancherii nivelul de echilibru al cursului

 

Deficitul de cont curent, „rezonabil“ in anumite conditii

Cursul de schimb ar trebui sa tinda spre 3,8 lei/euro, mai depreciat decat cel de acum, pentru ca Romania sa aiba un deficit de cont curent sustenabil, de 10%, considera Nicolaie Chidesciuc, senior economist ING Bank. O parte dintre economisti sustin aceasta opinie, altii considera cursul de echilibru in intervalul 3,5-3,6 lei/euro.

In rapoartele Fondului Monetar International, un deficit de cont sustenabil pentru Romania este cel de 10% din PIB.

 

Sursa: Financiarul

 

Brandul turistic al Romaniei: inca 75 de mil. Euro

 

In aproximativ o luna, Ministerul pentru Comert, Turism, IMM-uri si Profesii Liberale va organiza licitatia pentru selectarea companiei care va construi brandul turistic al Romaniei. Asteptarile oamenilor din industria de branding si advertising de la noul brand turistic al Romaniei sunt invers proportionale cu sumele destinate constructiei acestui brand. Acestia, ca si reprezentantii marilor tour-operatori straini, declara ca asteapta ca atat conceperea, cat si gestionarea noului brand sa fie la adapost de politica, si anume, sa fie realizate de catre o companie cu experienta in domeniu. Daca lucrurile merg potrivit programarii, vom cunoaste brandul de tara cel mai tarziu in iulie 2009, in zodia racului.

 

Sursa: Financiarul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!