ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Depunere record de proiecte pentru realizarea de spatii verzi


 

Depunere record de proiecte pentru realizarea de spatii verzi


(16.09.2008)

In perioada 25 august – 5 septembrie, peste 360 de proiecte pentru infiintarea si modernizarea spatiilor verzi au fost depuse de autoritatile locale, la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, in cadrul "Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati".

O serie de orase mari au depus proiecte in cadrul acestei sesiuni, si anume: Bucuresti (Primaria sectorului 6), Arad, Baia Mare, Bacau, Bistrita, Brasov, Constanta, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Galati, Hunedoara, Oradea, Roman si Suceava.

Printre judetele cu cele mai multe proiecte depuse se enumera: Arad (26 proiecte), Iasi si Mures (25 proiecte), Bihor (22 proiecte) si Giurgiu (21 proiecte).

In cadrul selectiei, care se va desfasura in perioada urmatoare, vor avea prioritate proiectele din localitatile cu suprafata mica de spatiu verde, care au un numar mare de locuitori si care propun o suprafata mare de plantare. Prioritate vor avea, totodata, proiectele prin care se creeaza noi spatii verzi, in care se vor planta un numar mare de copaci din flora autohtona si utilizarea de materiale ecologice.

Programul a fost initiat anul trecut, prin O.U.G. nr.59/2007, in scopul extinderii suprafetei spatiilor verzi din localitati si din apropierea acestora si se va desfasura pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.

Pentru continuarea Programului in acest an, prin H.G. nr.831/2008 a fost aprobata alocarea sumei de
146 milioane de lei din Fondul pentru mediu, suma alocata initial fiind suplimentata cu inca 86 milioane de lei.

"Este cel mai mare numar de proiecte depuse in cadrul Programului, de la demararea acestuia, in 2007. O alta noutate este aceea ca au depus proiecte orase mari, care pana acum nu s-au inscris in Program, deficitare la capitolul spatii verzi. Sper ca acum, dupa suplimentarea bugetului, un numar cat mai mare de proiecte sa beneficieze de finantare iar spatiile verzi sa devina o prezenta obisnuita in cadrul marilor orase", a precizat Lucia Ana Varga, secretar de stat in cadrul MMDD.

Sursa: Ministerul Mediului

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!