ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Reabilitarea infrastructurii rutiere


 

Reabilitarea infrastructurii rutiere


(15.09.2008)

In 30 august au fost finalizate lucrarile aferente proiectului „Reabilitarea infrastructurii rutiere a DJ 593 Foeni-Giulvaz-Peciu Nou, Foeni-sectiune punct vamal”, pe sectorul cuprins intre km 31+500 si 35+900, in lungime de 4,4 km, finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania-Serbia 2004-2006.

De aceea, Consiliul Judetean Timis a convocat, pentru data de 16 septembrie 2008, ora 12.00, comisia de receptie la terminarea lucrarilor, receptie la care a fost invitat si reprezentantul partenerului sarb.

Consiliul Judetean Timis a fost beneficiarul acestei finantari externe ca urmare a semnarii, in data de 30 noiembrie 2007, a contractului de finantare nerambursabila privind implementarea proiectului.

Programul de Vecinatate Romania-Serbia 2004-2006 s-a derulat in Romania, prin intermediul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si al Biroului Regional de Cooperare Transfrontaliera Timisoara.

Consiliul Judetean Timis, in conformitate cu contractul de executie a lucrarilor incheiat cu SC CONFORT SA, in valoare de 697.578,22 euro (exclusiv TVA), a dispus inceperea executiei lucrarilor in 3 aprilie 2008.

Proiectul a avut ca  scop crearea conditiilor necesare pentru facilitarea schimburilor culturale, informationale si economice intre locuitorii judetelor membre ale Euroregiunii DKMT, in special cei din Romania si Serbia, conectarea infrastructurala intre cele doua tari, cresterea atractivitatii zonei de vest a judetului Timis, reducerea distantelor dintre localitatile puternic dezvoltate din zona transfrontaliera, aflate de o parte si de alta a granitei (de ex. Timisoara si Zrenianin).

Sursa: Consiliul Judetean Timis

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!