ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Parcul Industrial de la Priboiu - o reala oportunitate pentru investitori


 

Parcul Industrial de la Priboiu - o reala oportunitate pentru investitori


(15.09.2008)

Presedintele Florin Popescu, sustine ca Parcul Industrial de la Priboiu va fi o reala oportunitate pentru investitorii romani dar si straini

 

Presedintele Consiliului Judetean Dambovita a lansat o invitatie reprezentantilor mass-media locala de a vizita santierul de lucru de la Priboiu - comuna Branesti, unde lucrarile de reabilitare la parcul industrial sunt in plina desfasurare.

Cu acest prilej, presedintele Florin Popescu a tinut sa sublinieze, importanta realizarii acestui proiect pentru judetul Dambovita si in special pentru dezvoltarea industriala a zonei de nord. Avand termen de finalizare in primavara anului viitor, Parcul Priboiu este „o reala oportunitate pentru investitorii privati romani dar si straini”, sustine presedintele Consiliului Judetean Dambovita, care a precizat ca pot fi atrasi nu doar investitori in productie, ci si din domeniul serviciilor si IT. Mai mult, proiectul va contribui si la reducerea somajului in aceasta zona, intr-o prima faza numarul locurilor de munca nou create depasind 1.000 de angajati.

In ce priveste parteneriatele initiate pentru dezvoltarea parcului, presedintele Florin Popescu a afirmat ca „exista o colaborare cu Universitatea Valahia impreuna cu administratiile locale, parteneriat pe care il vom duce la bun sfarsit”.

Acesta a mai precizat ca proiectele institutiei pe care o reprezinta, in domneiul dezvoltarii infrastructurii de afaceri, nu se incheie o data cu Parcul de la Priboiu, dand ca exemplu proiectul de extindere al parcului industrial de la Moreni. „Nu ne vom opri doar la Parcul Industrial de la Priboiu. Vom depune proiecte cu finantare europeana si pentru alte parcuri industriale, astfel incat judetul Dambovita sa se poata prezenta in fata potentialilor investitori cu oportunitati de afaceri. Avem forta de munca calificata. Suntem in punctul de greutate al celor 4 mari centre comerciale si industriale – Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Pitesti. Avem tot ceea ce este nevoie pentru a crea facilitati celor ce vin sa investeasca in Dambovita si sa creeze locuri de munca”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Parcul Industrial de la Priboiu se desfasoara in cadrul proiectului de „Reabilitare a zonei industriale Priboiu-Branesti si dezvoltare a unei infratsructuri de afaceri atractive in vederea imbunatatirii climatului economico-social si de mediu”, prin programul european PHARE CES 2004-2006. Valoarea proiectului depaseste 14,3 milioane euro, din care 5 milioane euro reprezinta contributia Comisiei Europene, peste 7,6 milioane euro este contributia Consiliului Judetean Dambovita, restul fiind asigurat din Fondul National.

In cadrul acestui proiect, vor fi realizate sedii administrative, spatii de productie si servicii, precum si infrastructura rutiera si tehnica si utilitatile de care are nevoie un centru de afaceri modern.

Sursa: Consiliul Judetean Dambovita

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!