ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Municipalitatea Oradea a contractat un imprumut de la BEI


 

Municipalitatea Oradea a contractat un imprumut de la BEI


(15.09.2008)

In 12 septembrie 2008, s-a semnat contractul de finantare intre municipiul Oradea si BEI (Banca Europeana de Investitii). Suma imprumutata este de 16.350.000 Euro si este destinata finantarii achizitiei de tramvaie si autobuze, fiind primul imprumut pe care BEI il da in mod direct, fara garantie guvernamentala, unei municipalitati din Romania. Imprumutul este contractat pe o perioada de 13 ani, cu o perioada de gratie de 3 ani. Rata dobanzii este  Euribor+0,2% pe an, in acest moment aceasta atingand 5,3%.


Delegatia BEI a fost formata din d-l Matthias Kollatz-Ahnen, vicepresedintele BEI, d-l Cormac Murphy, seful Diviziei BEI din SE Europei, d-l Fulceri Bruni-Roccia din Departamentul Juridic, d-l Dusan Ondrejicka din partea Departamentului Comunicare si d-l Calin Jurma, ofiterul de credite. La semnarea contractului a fost prezent si d-l Eugen Teodorovici, Secretar de stat pentru trezorerie si finante publice externe in Ministerul Economiei si Finantelor.
Municipalitatea oradeana a fost reprezentata de d-l primar, Ilie Bolojan, d-na viceprimar Biro Rozalia, directorul economic Eduard Florea si Delia Ungur, sef Serviciul Buget.

Sursa: Primaria Oradea

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!