ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » 17 septembrie- Comisarul european pentru politica regionala, doamna Danuta Hubner, viziteaza regiunea Sud Muntenia


 

17 septembrie- Comisarul european pentru politica regionala, doamna Danuta Hubner, viziteaza regiunea Sud Muntenia


(15.09.2008)

In perioada 16-18 septembrie a.c., doamna Danuta Hübner, Comisarul european pentru politica regionala,  se va afla in vizita oficiala in tara noastra.
In cadrul acestei actiuni, doamna Danuta Hübner se va deplasa si in doua regiuni de dezvoltare printre care si regiunea noastra. 
Vizita Comisarului european in regiunea Sud Muntenia va avea loc pe 17 septembrie, la Ploiesti, judetul Prahova. Cu aceasta ocazie, doamna Hübner va avea o intalnire cu presedintii Consiliilor Judetene din regiunea noastra, la reuniune urmand sa participe si  domnul Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii , Lucrarilor Publice si Locuintelor, oficiali ai Ministerului Economiei si Finantelor, oficiali ai Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti. Din partea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia vor participa:
-          Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia
-          Mariana Visan, director adjunct Organism Intermediar
-          Mircea Enescu, director adjunct Directia Dezvoltare

 

In cadrul intalnirii vor fi abordate aspecte generale privind implementarea fondurilor comunitare, rolul autoritatilor regionale si locale in acest proces si abordarea strategica privind stimularea polilor de crestere.
Din punct de vedere teritorial, fiecare regiune de dezvoltare are in componenta sa cel putin un oras cu peste 200.000 locuitori care poate stimula dezvoltarea regiunii.  Cu o populatie de 233.699 locuitori , Municipiul Ploiesti intruneste conditiile pentru a fi pol urban de crestere si poate induce dezvoltare in zonele adiacente, preponderent rurale.
Date statistici despre polul urban de crestere din regiunea noastra:
Zona de influenta: 3 orase (Baicoi, Boldesti-Scaieni, Plopeni), 9 comune, 52 de sate. Impreuna cu acestea, viitorul pol de crestere  are  o suprafata totala de 58.213 ha din care 42 852 ha teren agricol si 15 361 ha suprafata teren neagricol.
Infrastructura rutiera : 497 km strazi si 372,5 km drumuri locale.
Utilitati: retea distributie apa potabila - 918,2 km , retea canalizare – 311 km , alimentare cu gaze naturale in cele 4 orase si 3 comune si partial in celelalte comune
Populatie totala: 347.376 locuitori din care  populatie activa 67%.
Rata somajului 1,3%.

Sursa: ADR Muntenia

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!