ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » CONSULTARE INTRE MINISTRUL LASZLO BORBELY SI REPREZENTANTI AI PRIMARIEI CLUJ


 

CONSULTARE INTRE MINISTRUL LASZLO BORBELY SI REPREZENTANTI AI PRIMARIEI CLUJ


(15.09.2008)

Clujul poate pierde 80 de milioane de euro din fonduri europene daca nu se infiinteaza Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, necesara pentru buna functionare a polului national de crestere. Aceasta a fost tema discutiei care a avut loc in data de 11 septembrie, la Cluj, intre ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor Laszlo BORBELY, secretarul de stat in MDLPL, Anna HORVATH si reprezentanti ai primariei Cluj.

„Cei 7 poli nationali desemnati de Guvern trebuie sa realizeze o strategie de dezvoltare urbana care sa se axeze nu numai pe oras dar si pe zonele din imediata apropiere a acestuia. Pentru aceasta este necesara infiintarea Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara, care reprezinta o asociere intre oras si zonele din imprejurimile acestuia si sa se infiinteze un grup de lucru care sa monitorizeze strategia de dezvoltare a polului de crestere. Acest grup de lucru are sarcina de a realiza un plan de actiune, o strategie de dezvoltare, prin consultare publica, in colaborare cu societatea civila”, a explicat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

In cadrul discutiei, ministrul Laszlo BORBELY si secretarul de stat Anna HORVATH au prezentat liniile generale ale politicii polilor de crestere, precum si detaliile legate de accesarea fondurilor disponibile pe axa 1 a POR.
Aceasta axa beneficiaza de o alocare financiara orientativa in valoare de 1,4 miliarde euro. Din aceste fonduri, un pol national de crestere ar putea accesa aproximativ 80 de milioane de euro.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!