ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » ANUNT! Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu anunta lansarea unei noi sesiuni de finantare. Data limita de depunere a proiectelor este 26 Septembrie 2008.


 

ANUNT! Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu anunta lansarea unei noi sesiuni de finantare. Data limita de depunere a proiectelor este 26 Septembrie 2008.


(12.09.2008)

DOMENIILE TEMATICE ale GEF sunt:

-         schimbarile climatice (SC),

-         conservarea biodiversitatii (CB),

-         ape internationale (AI),

-         managementul durabil al terenurilor (MDT) si

-         poluanti organici persistenti (POP).

 

IMPORTANT: In aceasta sesiune se primesc propuneri de proiecte pentru TOATE domeniile tematice GEF, dar un accent deosebit se pune pe domeniul referitor la SCHIMBARILE CLIMATICE.  Astfel, aproximativ 50% din resursele pentru granturi vor fi alocate pentru proiecte in domeniul schimbarilor climatice.

 

Domeniile conexe ale Programului GEF SGP sunt:

-         reducerea saraciei;

-         capacitarea comunitatilor locale de a participa la luarea deciziilor, cu accent pe implicarea si capacitarea femeilor si tineretului din zona rurala, precum si a grupurilor defavorizate.

 

ZONELE GEOGRAFICE ELIGIBILE

Cele patru zone geografice in care se vor putea desfasura proiecte finantate de GEF SGP in cadrul acestui ciclu de finantare sunt urmatoarele:

 

I) Judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Suceava, Neamt, Harghita, Mures, Cluj, Salaj, Bihor si Satu Mare;

II) Judetele Galati, Braila, Tulcea si Constanta;

III) Judetele Caras Severin, Mehedinti si Hunedoara

IV) Coridorul verde al Dunarii.

ASISTENTA FINANCIARA SI COFINANTAREA

Suma maxima pentru un grant alocat este de 50000 dolari SUA. Fiecare solicitare trebuie sa cuprinda o co-finantare de cel putin 40% (recomandabil 50%) din bugetul total propus, sub forma de contributii in numerar sau in natura, negociata intre parteneri sau obtinuta de la alti donori.

ORGANIZATIILE ELIGIBILE

Organizatiile eligibile ca aplicanti directi la GEF SGP sunt organizatii neguvernamentale (ONG) si organizatii comunitare (OC) inregistrate legal in Romania, cu conditia sǎ aibǎ cel putin un partener din aria de implementare a proiectului, care sǎ desfǎsoare activitǎti in cadrul proiectului. 

 

Sursa: UNDP

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!