ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » FONDURI EUROPENE PENTRU PROMOVAREA TURISMULUI ROMANESC


 

FONDURI EUROPENE PENTRU PROMOVAREA TURISMULUI ROMANESC


(12.09.2008)

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional, a lansat, joi, 11 septembrie a.c., la Cluj, cererea de proiecte pentru Axa 5 a programului, domeniul 5.3 de interventie, Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

La evenimenul de lansare, care a avut loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, au participat Laszló BORBÉLY, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Anna HORVATH, secretar de stat in cadrul aceluiasi minister, Lucia MORARIU, secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, reprezentantii celorlalte Autoritati de Management si ai Organismelor Intermediare, precum si autoritati publice locale si reprezentanti ai ONG din domeniul turismului.

„Acest domeniu de interventie ne ofera posibilitatea de a face publicitate pozitiva pentru ceea ce exista astazi in Romania. Consider ca in acesti 18 ani se putea face mai mult in acest sens, pentru ca avem cu ce sa ne laudam. Putem discuta ce si cum s-a privatizat si ce strategie avem in privinta infrastructurii din turism, dar mai important este ca avem acesti bani pentru a fi cheltuiti eficient, iar eficienta inseamna mai multi turisti. Acestia sunt atrasi de Romania, avem zone rurale care inca si-au pastrat specificul. Succesul programului depinde de toti factorii implicati in gestionare: autoritati locale, judetene si centrale. Lansam astazi domeniul de interventie 5.3 care inseamna valorificarea acelor zone si cladiri, care trebuiau deja valorificate acum ceva vreme. De aceea, dam bani cu precadere pentru zone in care sunt monumente si locuri de vizitat, pentru punerea in circuit a turismului cultural si religios. Pentru celelalte domenii de interventie din cadrul axei de turism, cei care s-au intresat cu precadere apartin mediului privat. Fac apel la autoritatile publice locale sa se mobilizeze si ele. Chiar daca valoarea cofinantarii este mai mare, merita sa se asocieze, sa gaseasca solutii pentru a accesa aceste fonduri. Profitul este inzecit pentru toata lumea”, a declarat ministrul Laszló BORBÉLY.

„Dorim o implicare serioasa a tuturor, pentru a obtine rezultate bune, vizibile. Programul Operational Regional si Autoritatea de Management pentru POR asigura cadrul si mecanismul de finantare in care Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale vine cu conceptia.
Pentru inceput vor exista 10 centre de promovare”, a adaugat secretarul de stat, Anna HORVATH.

Proiectele eligibile in cadrul acestui domeniu vizeaza crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica si dotarea acestora, dezvoltarea brandului turistic national, promovarea produselor specifice si sprijinirea activitatilor de marketing.

Beneficiarii eligibili sunt autoritati ale administratiei publice locale, ONG-uri din domeniul turismului sau parteneriate intre acestia, precum si Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013, pentru acest domeniu de interventie este de 150.355.934 Euro, din care 127.802.546 Euro din FEDR si 22.553.388 Euro de la bugetul de stat. Incepand de astazi, 11 septembrie, cererile de finantare pot fi depuse la Organismul Intermediar din cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Pentru mai multe informatii, cei interesati pot consulta Ghidurile solicitantului, pe web site-urile www.inforegio.ro si www.mdlpl.ro.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!