ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU PROIECTE DE DEZVOLTARE URBANA


 

FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU PROIECTE DE DEZVOLTARE URBANA


(12.09.2008)

Anna Horvath, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, s-a intalnit marti, 9 septembrie 2008, la Bruxelles, cu Anasstasios Bugas, directorul Unitatii Romania din cadrul DG Regio a Comisiei Europene cu care a discutat despre stabilirea polilor de crestere.

„Politica polilor de crestere face posibila trecerea de la o dezvoltare monocentrica, la una policentrica si deserveste dezvoltarea echilibrata a Romaniei si a celor 8 regiuni de dezvoltare intr-un sistem in care si orasele care au o populatie mai mare de 10.000 de locuitori joaca un rol important”, a precizat secretarul de stat, Anna Horvath.

Prin Hotararea de Guvern din 27 august 2008, au fost aprobati cei sapte poli nationali de dezvoltare: Constanta, Timisoara, Ploiesti, Craiova, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi – orase care prin Programul Operational Regional 2007-2013 au posibilitatea sa atraga cate 80 milioane de euro, fonduri structurale nerambursabile, pe baza unor proiecte viabile.

„Pentru o dezvoltare echilibrata, pe langa polii nationali, MDLPL propune desemnarea a 12 poli regionali, poli care ar putea sa acceseze fiecare in jur de 23 de milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare urbana. Orasele care au o populatie mai mare de 10 mii de locuitori ar avea la dispozitie in jur de 400 milionae de euro”, a subliniat Anna Horvath.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!