ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(11.09.2008)

Revista Presei 11.09.2008

 

Pretul gazelor ar putea creste cu 10% de la 1 octombrie

 

Companiile E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud au solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) majorarea preturilor gazelor naturale furnizate populatiei cu aproximativ 10%, de la 1 octombrie, cererile urmand sa fie analizate de institutie. "Am primit cereri din partea celor doi mari distribuitori pentru a majora preturile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii casnici cu un procent in jur de 10%.

 

Sursa: Curierul National

 

 

Productia de grau din 2008 a totalizat 7,75 mil. Tone

 

Productia de grau si secara a Romaniei a totalizat in acest an 7,75 mil. tone, de peste doua ori mai mare decat nivelul de circa trei mil. tone de anul trecut, dar si peste recoltele din anii 2006 si 2005, conform datelor operative ale directiilor agricole judetene transmise Ministerului Agriculturii, potrivit Mediafax. Totodata, recolta din 2008, cu 153% mai mare decat anul trecut, se apropie de nivelul din 2004, de 7,86 mil. tone, cea mai buna productie obtinuta de Romania dupa 1990.

 

Sursa: Curierul National

 

Eoliene silentioase pentru locuinte

 

Noua turbina functioneaza cu vanturi de slaba intensitate, nu face zgomot si va fi mai ieftina decat una conventionala. Turbina eoliana a fost denumita Energy Ball. Aceasta are un design futurist si arata ca o sfera atunci cand este pusa in functiune. Energy Ball poate fi amplasata pe acoperisurile caselor alaturi de panourile solare sau in gradini.

Aceste dispozitive pot fi instalate si in interiorul oraselor pentru a furniza energia necesara iluminatului stradal. Pozitionata la o inaltime de cel putin 12 m, intr-o regiune unde vantul bate cu aproximativ 7 m/s, noua turbina eoliana poate produce pana la 500 kW pe an. In plus, Energy Ball va costa mai putin decat o turbina conventionala.

Sursa: Adevarul

 

Fonduri pentru impadurirea judetului Calarasi

 

Proiectul "Adopta un copac", derulat de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "ViitorPlus", care urmareste plantarea a 15.600 de copaci pe 39 de hectare in comuna Valcelele din judetul Calarasi, prevede asigurarea unui buget de 160.000 de euro. In acest scop s-a demarat cea de a doua etapa a campaniei de strangere de fonduri, din acest an, adresata atat persoanelor fizice, cat si celor juridice.

Din cauza ca asigurarea unui copac matur necesita plantarea a zece puieti, iar un puiet costa un euro, orice persoana care doreste sa „adopte" un copac poate transmite cinci SMS-uri la numarul 848, fiecare SMS fiind taxat cu doi euro, in orice retea de telefonie mobila

Sursa: Adevarul

 

Cinci situatii in care romanii sunt dispusi sa economiseasca

 

Un studiu sociologic realizat de Institutul Roman pentru Sondarea Opiniei Publice a identificat cinci situatii in care romanii sunt inclinati sa economiseasca si alte cinci in care se abtin de la a pune bani deoparte. De asemenea, cercetatorii institutului au structurat consumatorii in opt categorii, in functie de domeniile de manifestare ale personalitatii.

Cercetarea IRSOP a identificat nu mai putin de cinci situatii care favorizeaza inclinatia romanilor pentru economisire.

 

Sursa: Financiarul

 

Comisia Europeana schimba, din nou, regulile TVA

 

Inventie europeana cu o vechime de doar 40 de ani, taxa pe valoarea adaugata (TVA) s-a schimbat foarte rapid, mai ales in decursul ultimilor ani. Legislatia privind TVA este in continua transformare, urmand tendintele imprimate de tranzactiile comerciale internationale.Nici nu s-a terminat bine procesul de adaptare a legislatiei romanesti la legislatia comunitara, ca urmare a aderarii tarii  noastre la UE, ca firmele locale vor trebui sa-si modifice din nou regulile de aplicare a TVA, conform pachetului de reforma a TVA propus de Comisia Europeana in februarie 2008.

 

Sursa: Financiarul

 

Romania, al treilea exportator din UE in Bulgaria, in primul semestru

 

Romania a exportat, in primul semestru din 2008, bunuri in valoare de 1,42 miliarde leva (727 milioane euro) catre Bulgaria, devenind a treia sursa a importurilor vecinului sudic in randul statelor din Uniunea Europeana (UE), a anuntat Statistica bulgara.

 

In acelasi interval, Romania a fost a cincea piata de desfacere din UE pentru produsele bulgaresti, marfurile importate din statul vecin valorand 895 milioane leva (458 milioane euro), cu 68,3% mai mult decat in primul semestru din 2007

 

Sursa: Wall- Street

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!