ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » LANSAREA PROIECTULUI „SPIRITUL DUNARII”


 

LANSAREA PROIECTULUI „SPIRITUL DUNARII”


(11.09.2008)

Muzeul de Arta Constanta organizeaza marti, 16 septembrie 2008, ora 11.00, la sediul Muzeului de Arta Constanta din B-dul Tomis, nr. 82-84, o conferinta de presa prilejuita de lansarea proiectului “Spiritul Dunarii” – Fluviul Dunarea, factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare CBC Romania-Bulgaria 2006. In cadrul evenimentului vor fi prezentate informatii privind derularea proiectului si privind rezultatele asteptate in urma implementarii acestuia. Participarea reprezentantilor media la eveniment este libera, pe baza de confirmare.

Proiectul “Spiritul Dunarii” – Fluviul Dunarea, factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, derulat de Muzeul de Arta Constanta in parteneriat cu Galeria de Arta Ruse, Bulgaria si cu Muzeul “Dunarii de Jos”, Calarasi, avind o valoare totala de 54,955 euro, isi propune sa contribuie la intensificarea cooperarii transfrontaliere culturale si a cunoasterii reciproce intre comunitatile oraselor Constanta, Calarasi si Ruse, cu impact direct asupra valorificarii si evidentierii elementelor specifice Dunarii.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt comunitatile locale din cele trei orase, turistii si vizitatorii muzeelor partenere, precum si autoritatile publice si alti actori ai dezvoltarii locale cu responsabilitati in domeniile economic, cultural si educational.

Principalele activitati care urmeaza a fi desfasurate in cadrul acestui proiect vizeaza: cercetarea si documentarea in domeniile de interes, organizarea unui concurs de fotografie, promovarea elementelor de identitate prin intermediul unei expozitii itinerante in 4 orase (Constanta, Calarasi, Ruse si Silistra) si a volumului “Spiritul Dunarii” si consolidarea cadrului comun CBC.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 12 luni.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!