ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(09.09.2008)

Revista Presei 09.09.2008

 

Finantele organizeaza o licitatie pentru promovarea fondurilor europene in Romania

 

Ministerul Economiei si Finantelor va organiza pe 6 octombrie o licitatie pentru incheierea unui contract de elaborare si producere de spoturi media pentru promovarea fondurilor structurale si de coeziune alocate Romaniei intre 2007 si 2013, potrivit datelor de pe pagina de internet a institutiei.

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) - institutia responsabila de gestionarea fondurilor structurale si de coeziune a Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) - este beneficiara contractului, care se va cifra la 368.740 lei (circa 103.000 euro) fara taxa pe valoarea adaugata (TVA).

 

Sursa: BloomBiz

 

OK de la turnul de control BNR: aterizare sigura

 

Mugur Isarescu: Riscul unei "aterizari dure" este limitat
"Argumentele analistilor straini nu sunt destul de solide"
''O crestere economica de 6% constituie o performanta remarcabila''

Analistii din strainatate includ Romania, impreuna cu alte patru state - Lituania, Letonia, Estonia si Bulgaria - intr-un grup despre care spun ca este sortit "aterizarii dure" ("hard landing"), datorita dinamicii negative a cresterii economice, inflatiei si deficitului extern.

 

Sursa: Curierul National

 

Camioane-hibrid pentru colectarea deseurilor

 

Primul camion pentru colectarea deseurilor menajere, echipat cu motor hibrid, va fi dat in functiune, in Lyon, Franta, incepand cu luna octombrie a acestui an.

Experimentul a fost pusa la punct prin parteneriatul dintre Renault Trucks, SITA (Suez Environnement) si Grand Lyon. Colectarea gunoaielor din aglomeratia lioneza cu ajutorul unui camion cu motor hibrid are drept obiectiv reducerea consumului si implicit a emisiilor de CO2 cu 30 la suta.

Sursa: Adevarul

 

Valerica Pupaza, primarul care a triplat bugetul comunei Carcea

 

Primarul din Carcea, Valerica Pupaza, a reusit sa readuca pe teritoriul localitatii intreaga suprafata de teren pe care este amplasat magazinul Metro. De fapt, acele terenuri au apartinut de drept, dintotdeauna, comunei Carcea, numai ca, odata magazinul construit, acesta a polarizat interesul edililor craioveni care au inceput sa incaseze impozitele si taxele de la Metro. Totul a durat pana cand satul Carcea s-a desprins din comuna Cosoveni, iar Valerica Pupaza - fost viceprimar - a devenit primarul noii localitati. Dupa aproape cinci ani de razboaie prin instante, hipermarketul amintit a fost obligat sa se inscrie in registrul agricol si sa plateasca toate taxele si impozitele la Carcea. „Acelasi lucru se va intampla si cu Ford, iar de la Metro vom pretinde toate darile pe ultimii cinci ani“, a spus Valerica Pupaza.

 

Sursa: Financiarul

 

Asigurarile RCA s-au scumpit cu 30-40%

 

Majoritatea companiilor de asigurari au majorat tarifele percepute la politele RCA cu 30%-40%, iar la asigurarile Casco, cu 20%. Desi in tarile europene cheltuielile cu repararea masinilor au scazut, la noi acestea s-au dublat. Statisticile Politiei Rutiere arata ca numarul accidentelor a crescut ingrijorator, iar asiguratorii asista la o explozie a frecventei daunelor.De la inceputul anului, din cauza cresterii manoperei la service, majorarii preturilor la piesele de schimb, scumpirii combustibililor si cresterii incidentei daunelor, asiguratorii de RCA au majorat tarifele intre 30%-40%.

 

Sursa: Financiarul

 

Un proiect al CE stabileste un termen de un an pentru executarea silita a proprietatilor imobiliare

 

Persoanele care nu reusesc sa achite ratele pentru creditele imobiliare isi vor pierde casele intr-un termen de 12 luni de la anuntarea sentintei de executare silita, potrivit unui proiect de recomandare al Comisiei Europene, transmite Reuters. "Statele membre ar trebui sa se asigure ca procedurile de executare sunt incheiate in cel mai scurt timp posibil si, in orice caz, in termen de 12 luni de la anuntarea sentintei de executare pana la incheierea vanzarii", se arata in proiectul actului, aflat in posesia Reuters.

 

Sursa: Euractiv

 

Ajutor de stat pentru investitii initiale de peste 100 de mil. euro

Ministerul Economiei si Finantelor, implicat in dezvoltarea regionala

Potrivit unei hotarari de guvern publicate recent in Monitorul Oficial, firmele mari vor beneficia de ajutor de stat daca realizeaza investitii de cel putin 100 de milioane de euro si creeaza minimum 500 de locuri de munca. Fondurile acopera achizitia de teren, echipamente, dar si salariile angajatilor. Pana in 2012 sunt alocate 575 de milioane de euro, aproximativ 20 de intreprinderi mari urmand sa beneficieze de aceasta schema de ajutor de stat.

 

Sursa: Financiarul  

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!