ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Vizita primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu in judetul Giurgiu


 

Vizita primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu in judetul Giurgiu


(09.09.2008)

Guvernul a alocat in ultimii ani sume record, in istoria Romaniei, pentru educatie, a declarat astazi primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu la Letca Noua, in judetul Giurgiu.
Premierul Tariceanu a apreciat ca alocarea a 6 % din Produsul Intern Brut pentru sistemul de invatamant, ceea ce inseamna anual peste 8 miliarde de euro, se regaseste in situatia imbunatatita a scolilor si in progresele evidente observate in vizitele din tara.
„Cred ca investitiile in educatie reprezinta o investitie in viitor, dar si un factor esential in modernizarea Romaniei” a declarat primul-ministru Tariceanu.
Seful Executivului a vizitat scoala din localitatea Bucsani si a apreciat cladirile curate, dotarile cu calculatoare si cu legaturi la Internet. In acest context, primul-ministru a declarat ca spera ca Ministerul Educatiei sa finalizeze in aceasta toamna proiectul „Un calculator pentru fiecare elev”.
De asemenea, premierul Tariceanu a vizitat asezamantul social din Letca Noua si a apreciat eforturile depuse de preotul din localitate si de Epicopia Giurgiului in proiectele sociale.
„Asezamantul de aici este unul in care copiii din familii monoparentale sau din familii afectate de violenta isi pot gasi un loc linistit, in care sa traiasca in conditii bune” a afirmat primul-ministru.
In privinta motiunilor depuse de opozitie, premierul Tariceanu a afirmat ca acestea nu nici un fel de temei legal.
„Subiectele pe care doresc sa le abordeze in aceste motiuni nu sunt decat o reflectare a stilului politicianist de comportare a acestor partide pe niste teme care nu au nici un fel de suport real, nici un fel de motivatie reala. Daca stati sa va ganditi la textul motiunii de astazi, se refera la probleme care deja au fost rezolvate de Executiv”  a declarat seful Executivului.
Premierul Tariceanu, insotit de de ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, efectueaza astazi o vizita de lucru in judetul Giurgiu.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!