ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Presedintele Florin Popescu isi propune extinderea procesului de informatizare a activitatii adminsitratiei publice la nivelul tuturor primariilor din Dambovita


 

Presedintele Florin Popescu isi propune extinderea procesului de informatizare a activitatii adminsitratiei publice la nivelul tuturor primariilor din Dambovita


(09.09.2008)

 

Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, a sustinut o conferinta de presa cu prilejul inchiderii sesiunii de instruire a primarilor damboviteni, organizata la Centrul de perfectionare Galma din comuna Moroieni, in perioada 27 august-3 septembrie a.c.

Presedintele Florin Popescu a subliniat, in acest context, importanta actiunii organizate la Galma pentru alesii locali, multi dintre acestia aflati la primul mandat, si ca atare nu atat de familiarizati cu domeniile de activitate pe care le guverneaza administratia publica.

Sesiunea a fost o reusita si prin faptul ca s-a realizat o informare completa a primarilor asupra programelor UE in Romania si a posibilitatilor de accesare a fondurilor structurale, pentru rezolvarea investitiilor locale prioritare, dar si asupra metodologiei derularii proiectelor initiate de presedintele Florin Popescu si aprobate de Consiliul Judetean Dambovita, privind sprijinul financiar judetean pentru proiectele ce vizeaza reabilitarea bisericilor, a caminelor culturale, realizarea de terenuri de sport si spatii de joaca pentru copii. In acest sens, fiecarui primar i s-a pus la dispozitie un set cu documentele necesare obtinerii unei finantari, de la Consiliul judetean Dambovita, pentru realizarea de investitii in domeniile mentionate mai sus.

In acelasi timp, reuniunea de la Galma a fost si un prilej pentru presedintele Consiliului Judetean Dambovita de a face o radiografie a problemelor cu care se confrunta multe dintre primariile din judet, in special probleme de natura financiara. In consecinta, presedintele Popescu a inaintat o adresa ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, in care a solicitat o alocare de fonduri guvernamentale pentru sprijinirea consiliilor locale din Dambovita in rezolvarea unor probleme stringente, precum acoperirea datoriilor la plata unor lucrari de infrastructura, sau catre persoanele care au asistat la alegerile locale.

O problema cu care se confrunta administratiile locale si pe care presedintele Consiliului Judetean si-a propus sa o rezolve in acest mandat, o reprezinta lipsa informatizarii activitatii primariilor: “Ne propunem ca in perioada urmatorilor 4 ani, toate primariile din judetul Dambovita sa fie informatizate, sa avem un sistem online de informatii si programe necesare pentru operarea activitatiilor primariilor”. Informatizarea implica o crestere a calitatii actului administrativ, dar la nivelul judetului nostru, in prezent, doar un sfert dintre primarii pot centraliza datele, pe domenii de activitate, conform cerintelor actuale si pot realiza legaturi online cu Consiliul judetean. conduce automat la cresterea calitatii actului administrativ.

Sursa: Consiliul Judetean Dambovita

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!