ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Aeroportul Arad starneste interesul investitorilor


 

Aeroportul Arad starneste interesul investitorilor


(09.09.2008)

In perioada 4-5 septembrie s-au desfasurat la Cluj lucrarile Adunarii Generale a Asociatiei Aeroporturilor din Romania. Subiectele ce au fost abordate la aceasta intalnire privesc strategia de dezvoltare a aviatiei civile. Vicepresedintele Consiliului Arad, Iosif Matula precum si Dan Balacel, directorul Aeroportului International Arad au fost cei care au reprezentat interesele privind dezvoltarea aeroportuara din judetul nostru.

Scopul Adunarii a fost acela de a se discuta despre problemele actuale ale aviatiei civile romanesti, in contextul noilor tendinte ale aviatiei mondiale, activitatea Asociatiei, probleme de siguranta pe aeroporturile civile, evolutia traficului aerian, strategia de dezvoltare a aviatiei civile din Romania, siguranta aeriana pe aeroporturile civile din Romania. „Toate aeroporturile din Romania trebuie sa indeplineasca conditiile impuse de normele europene. Tocmai de aceea este necesara o noua aerogara in Arad, pentru ca si Aeroportul sa corespunda cerintelor europene. Acest lucru confirma ca proiectele noastre, demarate sau in curs de demarare sunt corect alese” a precizat Iosif Matula, vicepresedintele CJ Arad.

La eveniment au fost inivitati sa participe reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, presedintii consiliilor judetene care au in subordine aeroporturi, reprezentanti ai organizatiei Consiliului International al Aeroporturilor pe Europa (ACI Europe), reprezentantii Autoritatii Aeronautice Civile din Romania, Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian, directori generali ai aeroporturilor din Romania, agenti economici cu activitate in domeniul aeroportuar, reprezentanti ai Autoritatii Nationale Vamale, ai Politiei de Frontiera, ai Serviciului Roman de Informatii, ai Federatiei Sindicatelor Aeroportuare din Romania.

 „Am constatat si interesul manifestat de anumite societati private din domeniul aeroportuar de a investi pe Aeroportul din Arad. Am avut discutii cu diferiti reprezentanti pe acesata tema, care speram sa se concretizeze intr-un viitor cat mai apropiat” a subliniat Dan Balacel, directorul Aeroportului International Arad.

 Asociatia Aeroporturilor din Romania (AAR) a fost infiintata in anul 1999, Aradul fiind unul dintre membrii fondatori,  si reuneste  aeroporturile din Romania, precum si membri asociati care au activitati conexe domeniului de activitate aeroportuar: companii aeriene, societati de proiectare si constructii, furnizori de produse si servicii sau alte activitati non-aeronautice.

Sursa: Consiliul Judetean Arad

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!