ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Romania Inca un proiect major de mediu aprobat de Comisia Europeana


 

Romania Inca un proiect major de mediu aprobat de Comisia Europeana


(09.09.2008)

Comisia Europeana a aprobat in data de 29 august 2008, proiectul major de modernizare a infrastructurii de apa/apa uzata in judetul Teleorman. Acest judet va beneficia de finantare europeana prin Programul Operational Sectorial Mediu. Investitiile, in valoare de aproximativ 116 de milioane de Euro, au in vedere reabilitarea sistemului de distributie a apei si a sistemului de colectare si tratare a apei uzate in aglomerarile Alexandria, Turnu Magurele, Rosiori de Vede, Zimnicea si Videle, construirea/modernizarea statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare, precum si cresterea calitatii serviciilor publice de apa si canalizare. Peste 130 000 de locuitori vor beneficia de aceste investitii.

Se estimeaza ca lucrarile de investitii se vor realiza in perioada 2008-2013.

Ca urmare a aprobarii acestui proiect, numarul proiectelor majore de mediu aprobate de Comisia Europeana pentru Romania totalizeaza 7 proiecte, tara noastra fiind astfel primul stat membru al Uniunii Europene pentru care au fost aprobate proiecte majore in perioada de programare 2007-2013. Valoarea proiectelor majore de mediu aprobate pana in prezent de Comisia Europeana este de aproximativ 780 milioane euro.

 

Informatii suplimentare:
Reamintim ca sectorul apa/apa uzata va beneficia de cea mai mare parte din fondurile europene alocate POS Mediu (60%), deoarece este domeniul care necesita investitii majore in vederea conformarii cu standardele europene.

Pentru acest sector vor fi finantate proiecte mari de infrastructura, care acopera mai multe localitati la nivel regional/judetean si care vor aduce o contributie importanta la conformarea cu standardele europene de mediu si vor avea un impact considerabil in dezvoltarea comunitatilor respective.

Programul Operational Sectorial (POS) Mediu reprezinta documentul de programare a Fondurilor Structurale si de Coeziune care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene in vederea dezvoltarii sectorului de mediu in Romania, in perioada de programare 2007-2013.

POS Mediu este unul dintre cele mai importante programe operationale din punct de vedere al alocarii financiare (aproximativ 5,6 miliarde de euro) si reprezinta cea mai importanta sursa de finantare pentru sectorul de mediu. Programul este co-finantat de Uniunea Europeana, prin doua fonduri, Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune (FC), aproximativ 4,5 miliarde Euro, la care se adauga si cofinantarea nationala de aproximativ 1,1 miliarde Euro.

Sursa:  MINISTERUL MEDIULUI SI DEZVOLTARII DURABILE

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!