ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(05.09.2008)

Revista Presei 05.09.2008

 

Investitorii straini se orienteaza catre agricultura

 

In conditiile in care pe piata imobiliara autohtona preturile terenurilor nu se mai modifica de la o zi la alta in mod favorabil pentru investitori, acestia se reorienteaza si aleg sa achizitioneze terenuri  pentru a le folosi in scopuri agricole.
"Criza alimentara, unul dintre cele mai fierbinti puncte de pe agenda internationala, le-a deschis investitorilor o noua portita pentru plasamente de capital foarte profitabile si cu risc redus.

 

Sursa: Curierul National

 

Venitul mediu nominal net a ajuns in iulie la 1.308 lei

In luna iulie, salariul mediu nominal net a crescut cu 25,8%, fata de aceeasi perioada din 2007, potrivit Institutului National de Statistica. Angajatii din transporturi aeriene au avut cele mai mari venituri, peste salariile celor din intermedieri financiare.Venitul mediu net a ajuns, in iulie, la 1.308 lei, cu 35 de lei mai mare decat in luna anterioara, potrivit datelor publicate ieri de Institutul National de Statistica (INS). In comparatie cu aceeasi perioada din 2007, salariul mediu a crescut cu 25,8%, avansul fiind mai mare decat cel din luna precedenta, cand majorarea a fost de 24,4%. Comparativ cu iunie, castigul mediu a urcat cu 2,7%.

Sursa: Financiarul

 

 

Clujul se plaseaza intre primele 5 motoare de crestere economica din tara

 

Batalia Clujului pentru un loc in top 5 al motoarelor economiei nationale se ascute,spun oficialii ministerelor de resort. Asta in conditiile in care vin puternic din urma judete care pana nu demult ramaneau in „umbra” saraciei.In Cluj sunt 33.000 de platitori de TVA, iar rambursarea acestei taxe s-a facut la 30% din volumul total al sumelor incasate ca taxa pe valoarea adaugata.

Totusi, colectarea voluntara in judetul Cluj are nevoie de imbunatatiri, mai spun oficialii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), si asta in conditiile in care nivelul la care trebuie sa ajunga este de minimum 90%.

Sursa: Financiarul

 

Economia mondiala a scazut pentru a treia luna consecutiv in august

 

Economia mondiala a scazut pentru a treia luna consecutiv in august si, desi ritmul declinului a fost mai lent decat in iulie, perspectivele se mentin pesimiste, potrivit unui studiu al analistilor de la grupul bancar JPMorgan, citat de Reuters.

Indicele pentru productia totala de pe pietele internationale - The Global Total Output Index -, a carui evolutie este urmarita de JP Morgan in colaborare cu organizatii de cercetare si de management, a fost de 49,7 puncte in august. Cotatia este peste cea de 49 de puncte din iulie, dar sub pragul de 50 de puncte, ce desparte cresterea economica de scadere

 

Sursa: Bloombiz

 

Romanii si bulgarii muncesc cel mai mult dintre europeni

Potrivit unui studiu realizat de Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Vietii si a Conditiilor de Munca, citat de The Guardian, bulgarii si romanii muncesc cel mai mare numar de ore pe medie saptamanala din Uniunea Europeana. Angajatii din ambele tari lucreaza 41,7 ore pe saptamana si sunt urmati de britanici care muncesc 41,4 ore pe saptamana. La capataul celalalt al clasamentului se afla francezii, care muncesc 37,7 ore saptamanal. POtrivit calculului, acestia ar putea avea o intreaga dupa-amiaza libera in timp ce in alte tari se lucreaza.

 

Sursa: Capital

 

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!