ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » MCTI anunta deschiderea apelurilor de proiecte pentru domeniul Major de Interventie 3 „Dezvoltarea E-Economiei”


 

MCTI anunta deschiderea apelurilor de proiecte pentru domeniul Major de Interventie 3 „Dezvoltarea E-Economiei”


(05.09.2008) Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei anunta deschiderea inregistrarii proiectelor pentru  Domeniul Major de Interventie 3, Operatiunea 3.1 – “Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor” si operatiunea 3.2 “Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri”.

Inregistrarea proiectelor se poate face on-line in mod continuu, incepand cu data de 2 septembrie 2008  ora 9.00 pana in data de 12 decembrie 2008 ora 16.30, la adresa 
http://fonduri.mcti.ro, urmand ca in termen de 5 zile lucratoare de la inregistrarea on-line, proiectul sa fie depus la registratura MCTI, din B-dul Libertatii. Nr.14, Sector 5, Bucuresti.

Ghidurile solicitantului pentru aceste operatiuni au fost publicate in varianta finala, pe site-ul ministerului www.mcti.ro la sectiunea “Ghidul Solicitantului”  / „Ghiduri finale”. Acestea detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

Operatiunea 3.1  – “Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor”  beneficiaza de un buget de 71 milioane lei si are ca activitati eligibile achizitionarea de aplicatii software, echipamente TIC, alte mijloace fixe, servicii de consultanta si training specializat necesare pentru:
- Implementarea sau extinderea sistemelor ERP (Enterprise Resource Planning – Planificarea Resurselor Intreprinderii);
- Implementarea sau extinderea de sisteme pentru relatii cu clientii (CRM – Customer Relationship Management);
- Implementarea de solutii software pentru design si/sau productie, pentru -imbunatatirea managementului ciclului de viata al produselor;
- Implementarea sistemelor informatice de analiza economica si suport decizional (business intelligence systems) si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerii.

Operatiunea 3.2 “Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri” beneficiaza de  un buget de 36 milioane lei, avand ca activitati eligibile  achizitionarea de aplicatii software, echipamente TIC si alte mijloace fixe necesare,  servicii de consultanta si training specializat pentru:
- Implementarea de sisteme informatice de comert electronic;
- Implementarea de sisteme informatice pentru licitatii electronice;
- Implementarea de sisteme informatice pentru tranzactii electronice securizate;
- Implementarea de sisteme informatice de e-payment (plati electronice);
- Implementarea de sisteme de e-learning (invatamant la distanta) pentru IMM-uri;
- Implementarea altor sisteme informatice pentru dezvoltarea/optimizarea activitatii companiei (B2B, B2C).

 Beneficiarii eligibili pentru aceste operatiuni sunt intreprinderile mici si mijlocii ce functioneaza in conformitate cu Legea nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Vineri 22.08.2008 s-a incheiat depunerea apelurilor de proiecte pentru Domeniul Major de Interventie 1, operatiunea 1 “Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe”. S-a inregistrat un numar de 314 proiecte depuse, in valoare de aproximativ  20.5 milioane lei.
Pentru eventualele intrebari sau nelamuriri cu privire la fondurile structurale in domeniul IT&C, reprezentantii Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale va stau la dispozitie la telefon 021.311.41.55 sau e-mail
fonduri@mcti.ro.
 

Sursa: MCTI

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!