ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(04.09.2008)

Revista Presei 04.09.2008

 

Pod peste Dunare, la Corabia

 

Saptamana trecuta a fost facut public proiectul privind constructia unui nou pod peste Dunare in dreptul localitatii Corabia, obiectiv de importanta strategica pentru judetul Olt care va face legatura intre malul romanesc si cel bulgaresc, o investitie ce urmeaza a fi realizata in parteneriat public-privat si care va conduce la dezvoltarea rapida a euroregiunii Olt-Pleven.

 

Sursa: Curierul National

 

 

APIA a finalizat in mare parte platile pentru 2007

 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a finalizat in mare parte platile la hectar aferente anului trecut, la aproape doua luni de la termenul limita, ramanand circa 3.200 de fermieri care mai trebuie sa primeasca subventiile. "Platile au fost practic terminate, fiind procesate peste 99% dintre cereri si platiti toti fermierii indreptatiti.

Au mai ramas doar 3.200 de fermieri, care reprezinta cazuri punctuale si care se pot duce foarte mult in timp. E vorba de litigii, inconsistente in sistem sau fermieri care au probleme cu contul bancar. Litigiile pot dura foarte mult si nu depinde de APIA, iar inconsistentele se trateaza de la caz la caz", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al APIA, Dragos Nacuta.

Sursa: Euractiv

 

Greenpeace militeaza pentru eoliene in Marea Nordului

 

Greenpeace a lansat ieri un apel la realizarea unei „revolutii verzi" in Marea Nordului, informeaza AFP. Reprezentantii organizatiei pentru protectia mediului s-au bazat pe un studiu care indica faptul ca plantarea a mii de turbine eoliene ar permite aprovizionarea a milioane de locuinte cu energie curata si fiabila.

 

Sursa: Adevarul

 

 

Suntem pe ultimul loc in UE la educatia financiara

 

In privinta serviciilor financiare, tot mai multi consumatori se plang de lipsa de cunostinte sau de intelegere a termenilor de specialitate ori de neclaritatea termenilor contractuali. Din pacate, eforturile concrete ale autoritatilor romane de a imbunatati educatia financiara a cetatenilor sunt aproape egale cu zero. Romania nu are nicio schema nationala proprie, menita sa  imbunatateasca educatia financiara a cetatenilor, potrivit unui studiu comandat de Comisia Europeana si realizat de societatea de consultanta financiara germana Evers&Jung.

 

Sursa: Financiarul

 

 

Parlamentul European spune un NU hotarat clonarii animalelor

 

Parlamentul European a adoptat, miercuri, o rezolutie prin care cere Comisiei Europene interzicerea clonarii animalelor pentru productia de alimente, precum si a importurilor de animale clonate. Procesele de clonare sunt asociate cu rate scazute de supravietuire, au argumentat eurodeputatii, in timp ce mortalitatea si morbiditatea clonelor sunt mai ridicate decat in cazul animalelor produse pe calea imperecherii.

Initiata de presedintele comisiei Parlamentului European pentru agricultura, Neil Parish (PPE-DE, regatul Unit), rezolutia solicita interzicerea clonarii animalelor pentru productia de alimente, precum si cresterea animalelor clonate si a descendentilor acestora.

Sursa: Euractiv

 

Vosganian:" Anticipam un deficit bugetar sub 1%"

 

Veniturile bugetului consolidat au crescut in primele opt luni cu 33,25%, comparativ cu perioada similara din 2007, la 101,47 miliarde de lei, potrivit datelor Ministerului Economiei si Finantelor, informeaza Mediafax.
La finele primului semestru, deficitul bugetar se situa la 4,92 miliarde de lei, respectiv 1,12% din PIB. Astfel la 29 august, veniturile la bugetul consolidat se cifrau la 10,85 miliarde de lei, in crestere cu 18,27% fata de intervalul similar din 2007, din care 6,63 miliarde de lei reprezinta veniturile la bugetul de stat.

 

Sursa: Curierul National

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!