ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(03.09.2008)

 

Revista Presei 03.09.2008

 

Fermierii cer scaderea cu 50% a pretului motorinei

Stefan Niculae: Ne-a ajuns cutitul la os si situatia este foarte grea
"E imposibil sa faci agricultura in Romania in aceste conditii''
Producatorii agricoli ameninta cu blocarea drumurilor nationale

Fermierii vor protesta astazi, de la ora 11:00, in 20 de judete, inclusiv in Capitala, pentru scaderea cu 50% a pretului motorinei pentru producatorii agricoli si ameninta ca vor bloca drumurile nationale daca Guvernul nu le rezolva problemele, a declarat ieri presedintele Agrostar, Stefan Niculae, in cadrul unei conferinte de presa.

 

Sursa: Curierul National

 

Aeroporturile cer suplimentarea sumelor alocate prin POS pentru aviatia civila

 

Asociatia Aeroporturilor din Romania va cere Ministerului Transporturilor suplimentarea sumelor alocate aeroporturilor din tara prin Planul Operational Sectorial, fonduri europene nerambursabile, tinand cont de importanta aviatiei civile, a declarat ieri presedintele asociatiei, David Ciceo, citat de Mediafax.
"Cerem suplimentarea sumelor pentru aviatie, avand in vedere dinamica activitatii aviatice din Romania, proiectele care exista si impactul deosebit pe care il are acest tip de transport"

 

Sursa: Curierul National  

 

Cheile Sohodolului, lectie de ecologie

 

Zona cu peisaje carstice impresionante si cu specii rare de plante, aria protejata Cheile Sohodolului e situata in zona de nord a judetului Gorj, nu departe de municipiul Targu Jiu.

Inca de la intrarea in comuna Runcu, turistul e intampinat de frumusetea si salbaticia locurilor, de formele naturale sculptate in relieful calcaros al stancilor, dar si de taxa de acces in rezervatie. E doar cinci lei pentru fiecare masina, insa semnificatia ei e una ecologica.

Instituirea acestei taxe e un prim pas pe care autoritatile l-au facut pentru educarea turistilor in spiritul protectiei mediului. Pentru ca turistul roman nu stie inca sa respecte natura si sa o pastreze curata.

Sursa: Adevarul

 

Economia romaneasca ar putea intra intr-un declin pronuntat

 

Un declin pronuntat al avansului economic este asteptat in mai multe state europene printre care si Romania, potrivit economistilor intervievati de institutul german pentru cercetari economice CESifo de la Universitatea din Munchen, care a realizat, recent, raportul trimestrial referitor la evolutia economiei mondiale in urmatoarele 6 luni. „Economistii intervievati au aratat ca situatia economica in Bulgaria este buna, iar asteptarile pentru urmatoarele sase luni arata o stabilizare economica.

 

Sursa: Financiarul

 

Cresteri de peste 8% pe segmentul societatilor de investitii financiare

 

Sedinta de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti a fost marcata de cresteri sustinute, in special pe segmentul societatilor de investitii financiare. Astfel, daca indicele BET s-a apreciat cu doar 1,56%, pana la nivelul de 5.564,66 puncte, iar pe indicele compozit BET-C majorarea a fost de 1,19%, in cazul indicelui BET-FI, valoarea a fost cu 8,48% mai ridicata decat in sesiunea anterioara, respectiv 35.737,26 puncte.

 

Sursa: Curierul National

 

Ritmul de crestere a creditelor pe termen lung a fost de 142,2%

 

In ultimul an, romanii au inceput sa acceseze din ce in ce mai multe credite de consum pe termen lung, o situatie care deja a capatat un caracter de tendinta. Ponderea acestor tipuri de imprumuturi in totalul creditelor de consum a urcat continuu, ajungand in iunie 2008 la 88,1%, pentru creditele in valuta, si la 63,2%, pentru cele in lei.

 

Sursa: Financiarul

 

Bugetul pe 2008 este cu 6% mai mic decat anul trecut

Cum se strang si se cheltuiesc banii Uniunii Europene

Bugetul Uniunii Europene este realizat din contributii in cuantum de aproximativ 1% din PIB-ul statului membru respectiv, dupa definitia armonizata la nivel european; contributiile statelor membre UE provin din taxele vamale si o parte din incasarile din TVA. Bugetul comunitar finanteaza toate politicile europene si cheltuielile institutiilor UE. Veniturile si cheltuielile UE sunt prevazute

 

Sursa: Financiarul  

 

Biciclistii clujeni isi cer drepturile

Lipsa pistelor i-a determinat pe biciclisti sa organizeze un nou mars. Dupa zece ani de proteste, acestia au obtinut, in sfarsit, o reactie de la autoritati.

Peste 100 de biciclisti au rulat zilele trecute pe strazile din toate cartierele Clujului, timp de mai bine de o ora. Pentru ca, pentru prima data de la initierea actiunii, politistii nu au mai insotit marsul, pretextand lipsa carburantilor, biciclistii au trecut si pe langa Primarie, desi municipalitatea a respins includerea zonei in traseu.

Sursa: Adevarul

 

Basescu: Romania nu a reusit sa atraga nici macar un euro din fondurile europene pentru autostrazi

 

Romania nu a reusit sa atraga nici macar un euro din cele peste 5,5 miliarde de euro puse la dispozitie de Uniunea Europeana pentru constructia de autostrazi si modernizarea infrastructurii, a declarat marti presedintele Traian Basescu, in cadrul reuniunii anuale a diplomatiei romane.


"Am intrat in UE la 1 ian 2007 si nu am reusit sa tragem niciun euro destinat constructiei de autostrazi. Se termina 2008 fara sa fi lansat niciun program de constructie de autostrazi, si aceasta ridica o mare mare problema, care nu este a Bruxelles-ului, ci a noastra", a spus Traian Basescu.

 

Sursa: Euractiv  

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!