ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Scutul padurii


 

Scutul padurii


(02.09.2008)

In perioada 08.05 – 20.06.2008, Directia de Inspectii a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a efectuat - in cadrul actiunii « Scutul padurii » - controale pe linie de circulatie material lemnos si de respectare a regimului silvic in suprafetele de fond forestier national administrat prin ocoalele silvice Tulghes si Toplita, din cadrul Directiei Silvice Miercurea Ciuc, judetul Harghita.

In urma controalelor de fond/partiale a fost inventariat un numar de 2.234 cioate provenite de la arborii taiati in delict, in volum de 3.874 mc, contravaloarea pagubelor fiind in valoare de 509.714 lei.

Urmare verificarilor efectuate la operatorii economici s-au constatat nereguli care au condus la confiscarea a 508 mc lemn rotund si cherestea rasinoase.

Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost sanctionati contraventional un numar de 18 operatori economici si persoane fizice, valoarea amenzilor fiind in cuantum de 31.200 lei.

Pentru pagubele aduse se vor face plangeri penale impotriva persoanelor vinovate si, de asemenea, s-a propus sanctionarea personalului silvic care nu si-a indeplinit corespunzator sarcinile de serviciu.

Sursa: MADR

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!