ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Masuri intreprinse pentru reluarea platilor prin Programul SAPARD


 

Masuri intreprinse pentru reluarea platilor prin Programul SAPARD


(02.09.2008)

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a finalizat implementarea Planului de Actiune pentru remedierea deficientelor semnalate in cadrul Programului SAPARD, in conformitate cu observatiile si recomandarile Comisiei Europene.

Astfel, APDRP a transmis raportul privind implementarea Planului de Actiune in cursul zilei de duminica, 31 august 2008, catre Fondul National din cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Fondul National este organismul care actioneaza in calitate de Autoritate Competenta a Programului SAPARD si care este autorizat sa transmita evaluari si raportari catre Directia Generala pentru Agricultura din cadrul Comisiei Europene (DG AGRI).

                               

In conformitate cu recomandarile Comisiei Europene, APDRP a consolidat toate procedurile, a realizat un plan de actiuni pentru dezvoltarea resurselor umane si a realizat o analiza de risc a proiectelor SAPARD, reverificand totodata si proiectele cuprinse in esantioanele de verificare.

De asemenea,  APDRP  a luat toate masurile necesare pentru ca verificarile pe teren sa fie facute in timp util si pe baza standardelor cerute. Au fost realizate liste suplimentare de verificare pe teren care includ elemente specifice pentru diferitele tipuri de investitii. In acelasi timp, personalul Directiei de Audit Intern din cadrul APDRP a fost redimensionat astfel incat sa poata permite mai multe controale ad-hoc.

Conform deciziei autoritatilor romane, reluarea platilor catre beneficiarii Programului SAPARD se va realiza de catre Fondul National dupa verificarea respectarii conformitatii cu recomandarile Comisei Europene a Planului de Actiune pentru remedierea deficientelor semnalate in cadrul Programului SAPARD. 

Sursa: APDRP

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!