ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(01.09.2008)

Revista Presei 01.09.2008

 

Guvernul va taxa cu 20 bani pungile de la supermarket

 

Guvernul a decis sa introduca, incepand cu 1 ianuarie 2009, o taxa in cuantum de 20 bani/bucata pentru pungile de tip sacosa confectionate din materiale care nu sunt biodegradabile, distribuite gratuit in prezent de comercianti, taxa perceputa de la firmele care introduc pe piata astfel de ambalaje. Noua taxa, denumita "ecotaxa", va fi evidentiata distinct pe documentele de vanzare, va fi varsata la Fondul pentru Mediu, iar valoarea acesteia va trebui afisata la loc vizibil, pentru informarea consumatorilor finali, conform unei ordonante aprobate, miercuri, de Guvern, informeaza Mediafax

Sursa: Curierul National

 

Romania si Bulgaria, unite printr-un coridor ecologic in zona Dunarii

 

Consiliul Judetean Mehedinti va demara in perioada imediat urmatoare un proiect pentru evaluarea si conservarea biodiversitatii zonei Dunarii, in regiunea transfrontaliera romano-bulgara.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Marius Balu, obiectivul principal al acestui proiect este crearea unui coridor ecologic in perimetrul localitatilor romanesti Pristol-Garla Mare-Vrata-Salcia si Vidin-Bregovo-Vrf-Novo Selo din Bulgaria.

Sursa: Adevarul

 

Peste 60% dintre angajati au declarat la Fisc salariul minim pe cartea de munca

 

Aproape 4 milioane de romani, reprezentand mai mult de 60% dintre angajati, au declarat la Fisc pentru 2007 venituri pe cartea de munca la nivelul salariului minim pe economie, iar cel putin 2,4 milioane de salariati, o treime din total, sustin ca au trait doar din castigul minim de 390 lei pe luna.

Pentru anul trecut, au fost depuse 6,4 milioane de fise fiscale privind veniturile din functia de baza, iar in urma analizei a rezultat ca 3,94 milioane de angajati au declarat salariul minim pe economie, respectiv 61,5% din numarul total, se arata in datele transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, la solicitarea Mediafax.

Sursa: Financiarul

 

Comisia Europeana ameninta proiectul Reactoarelor 3 si 4

 

Concentrarea energiei nucleare in mainile statului, prin Nuclearelectrica, ar putea distorsiona concurenta pe piata interna de electricitate, considera oficialii europeni.

Planurile statului roman de a controla 51% din Reactoarele 3 si 4, prin intermediul Nuclearelectrica, risca sa fie blocate de autoritatea de concurenta din cadrul Comisiei Europene.

„Acordarea unui acces privilegiat companiei Nuclearelectrica la noile unitati nucleare ar putea ridica probleme, avand in vedere faptul ca aceasta are deja acces la intreaga energie nucleara din Romania“, au precizat, pentru EVZ, reprezentantii biroului de presa al comisarului european pentru concurenta, Neelie Kroes.

 

Sursa: Evenimentul Zilei

 

 

Companiile straine domina top 15 al jucatorilor din economia judetelor

 

Top 15 al principalilor jucatori din economia fiecarui judet

Topul primelor 15 companii dupa cifra de afaceri pe anul trecut scoate in evidenta dominatia companiilor straine in fata investitorilor autohtoni. Primele conduc cu un avans de 10 puncte procentuale 55% (46,6 miliarde de lei) fata de 45% (38,6 miliarde de lei), daca includem si marile monopoluri.

Excluderea monopolurilor duce la marirea diferentei la aproape dublu in favoarea companiilor straine - 63,4% (41,2 miliarde de lei) - fata de numai 36,6% (23,9 miliarde de lei).

 

Sursa: Financiarul  

 

Preturile mici la cereale vor tine recoltele in hambare

Anul acesta, agricultorii din zonele de campie ar putea obtine una dintre cele mai bune productii agricole din ultimii ani. Recolta de grau va fi de peste 3.600 kilograme la hectar, in conditiile in care media anilor anteriori a fost de aproximativ 3.000 de kilograme la hectar. Producatorii se plang insa ca preturile pe care le ofera procesatorii sunt mult prea mici.

La Iasi, agricultorii care au pariat pe grau vor umple hambarele dupa finalizarea recoltatului. In comunele din judet, combinele au treierat pana in prezent aproape toata suprafata cultivata cu grau. Potrivit primelor estimari, agricultorii au obtinut pana acum 3,8 tone la hectar. „Productiile sunt fluctuante, dar cred ca productia medie la grau va ajunge la 3.500 de kilograme. Totul depinde de vreme acum”, a declarat Neculai Olariu, directorul executiv adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi.

 

Sursa: Financiarul

 

Leul a incheiat saptamana in ton cu regiunea

Moneda nationala s-a mentinut pe durata ultimelor tranzactii ale saptamanii in jurul valorii de 3,5350 lei/euro, dupa o sedinta in care s-a apreciat in fata monedei europene, in ton cu evolutia monedelor din regiune.

Leul a inceput sedinta valutara la cotatii de 3,53 lei/euro si, dupa o depreciere pana la 3,5460 lei/euro, in jurul orei 10 a castigat teren pana sub 3,53 lei/euro. Ulterior, leul a fluctuat pana la finalul sedintei valutare in jurul nivelului de 3,5350 lei/euro. La 16:20, bancile cumparau un euro cu 3,5315 lei si il vindeau cu 3,5375 lei. 

 

Sursa: Wall Street

 

 

Ciolos: expertii romani au facut "ultime retusuri" pentru gestiunea si controlul fondurilor europene

 

Expertii romani au facut "ultime retusuri" la sistemul de gestiune si control al fondurilor europene pentru agricultura conform recomandarilor Comisiei Europene, a declarat ministrul agriculturii Dacian Ciolos intr-un interviu pentru AFP, precizand ca nu stie cand vor fi reluate platile europene.

Bruxelles-ul a anuntat recent suspendarea platilor din fondurile pentru agricultura in valoare de 28 de milioane de euro din cauza unor "deficiente tehnice" ale sistemului de gestionare si control al acestora.

Sursa: BloomBiz

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!