ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » MEMBRII CDR CENTRU SUSTIN FARA REZERVE DEVOLTAREA REGIONALA


 

MEMBRII CDR CENTRU SUSTIN FARA REZERVE DEVOLTAREA REGIONALA


(01.09.2008)

Marti, 19 augut 2008, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat, in Sala de sedinte a Hotelului Parc din Alba Iulia, prima sedinta, in noua componenta, a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru. In cadrul intalnirii au fost adoptate decizii importante pentru impulsionarea absorbtiei fondurilor europene disponibile prin Programul Operational Regional „Regio” 2007-2013.

 

Cei sase presedinti ai Consiliilor Judetene din judetele Alba, Brasov, Mures, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, reprezentanti de drept ai Regiunii Centru, s-au intalnit pentru prima data dupa alegeri, alaturi de ceilalti membri ai CDR Centru, reprezentanti ai municipiilor, oraselor si comunelor din fiecare judet. La prima sedinta a acestui organism deliberativ de nivel regional, organizata dupa alegerile locale au participat 17 din cei 24 de membri. Cei prezenti au fost informati despre Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru, dar si despre stadiul mai multor proiecte si parteneriate derulate de catre ADR Centru. Sedinta CDR a fost prezidata de catre presedintele CDR, d-na Edita Emoke Lokodi - presedinte CJ Mures si vicepresedintele CDR dl. Martin Bottesch - presedinte CJ Sibiu.

Membrii CDR Centru au adoptat in unanimitate proiectul de hotarare prin care au fost alesi noii reprezentanti ai judetelor in acest for regional si cu doua abtineri proiectul de hotarare prin care s-a modificat componenta CRESC - Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare Centru. Membrii CDR Centru au sustinut fara rezerve deciziile necesare in procedurile tehnice pentru impulsionarea dezvoltarii regionale. Astfel, tot in unanimitate, au fost adoptate proiectele de hotarari care vizau aprobarea Planului de Comunicare al Organismului Intermediar, pentru Programul Operational Regional 2007-2013, aprobarea Acordului de Parteneriat, inclusiv participarea financiara a ADR Centru la cofinantarea proiectului „Dezvoltarea instrumentelor moderne de planificare in Regiunea Centru utilizand tehnologia GIS”, precum si  avizarea Actului aditional nr. 1 la Acordul Cadrul de Implementare a POR 2007-2013.

Sursa: CJ Mures

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!