ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(29.08.2008)

Revista Presei 29.08.2008

 

Estimarile privind economia zonei euro au atins cel mai mic nivel al ultimilor 5 ani

 

Prognoza pentru cresterea economica a zonei euro a atins cel mai scazut nivel inregistrat din anul 2003, conform indicelui Eurocoin, calculat de banca centrala a Italiei si de Centrul de Cercetare pentru Politici Economice, arata Reuters.

Indicele lunar Eurocoin, care stabileste cresterea pe termen mediu a produsului intern brut (PIB) in functie de un numar variat de indicatori precum productia industriala, sondaje economice si date financiare, a fost in luna august de 0,17%, in scadere fata de luna iulie, cand s-a situat la 0,34%.

 

Sursa: Bloombiz

 

Romania ramane instabila la presiunile de finantare externa

Aceasta este plasata pe locul 5 in topul celor mai vulnerabile tari

"Fitch a realizat un indice al vulnerabilitatii relative la presiunile legate de finantarea externa, bazat pe balanta contului curent, investitiile straine directe, platile externe care trebuie efectuate in acest an si datoriile unui stat. Din studiu a reiesit ca Letonia, Croatia, Lituania, Turcia, Estonia, Romania si Bulgaria sunt cele mai vulnerabile state", se arata intr-un raport al agentiei de rating, potrivit Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

 

Proiect de circa 240.000 de euro pentru testarea calitatii laptelui

 

Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL) a lansat un proiect prin care peste 2.000 de fermieri vor beneficia de analize gratuite privind calitatea laptelui, pentru a stimula crescatorii sa se alinieze la normele europene din domeniu, informeaza Mediafax. In prezent, doar circa 45% din laptele necesar procesatorilor este conform normelor UE, iar de la 1 ianuarie 2010 in Romania va putea fi prelucrat sau vandut numai lapte conform cerintelor europene.

 

Sursa: Curierul National

 

Depozite de deseuri radioactive in Romania

 

Autoritatile romane vor construi doua depozite pentru deseuri radioactive.

Conform planurilor Agentiei Nationale pentru Deseuri Radioactive (ANDRAD), primul depozit va fi amenajat pana in 2014 in localitatea Saligny din Dobrogea, aflata in apropierea centralei nucleare de la Cernavoda.
Aici vor fi depozitate reziduurile slab si mediu radioactive rezultate in urma activitatilor de la Centrala Nucleara de la Cernavoda.

 

Sursa: Romania Libera

 

Jiul scapa de PET-urile care il „populeaza“

 

Imaginea dezolanta creata de deseurile care plutesc pe raul Jiu a determinat autoritatile judetene sa intocmeasca un plan de masuri pentru diminuarea efectelor poluarii.

Masurile propuse vizeaza asigurarea parcarilor si a eventualelor puncte de stationare a turistilor ce tranziteaza Defileul Jiului cu pubele si containere, desfasurarea de activitati de verificare a constientizarii populatiei privind efectele poluarii apelor.

Sursa: Adevarul

 

Statie de epurare la Mina Lonea

 

Compania Nationala a Huilei Petrosani a inaugurat ieri o noua statie de epurare a apelor menajere uzate.

Investitia va deservi Exploatarea Miniera Lonea din judetul Hunedoara si este parte integranta a Programului de etapizare privind masurile necesare pentru protectia calitatii apelor si cunoasterea debitelor prelevate, la care CNH-SA are obligatia sa se conformeze in scopul obtinerii autorizatiei de mediu.

Sursa: Adevarul

 

70 de primarii argesene vor finantare pentru construirea de stadioane

Prefectul Ion Popa a anuntat ca primarii din 70 de comune argesene au depus pana in prezent cereri pentru inscrierea in programul guvernamental de dezvoltare a infrastructurii sportive din mediul rural.

"Am convingerea ca cel putin jumatate din primariile care au aplicat la program vor obtine finantare pentru construirea unor stadioane moderne iar Argesul va avea cel mai mare numar de proiecte finantate de Guvern. „

 

Sursa: Administratie.ro

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!