ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Conferinta a Regiunilor si Oraselor Europene


 

Conferinta a Regiunilor si Oraselor Europene


(29.08.2008)

La invitatia Institutului Regiunilor Europei, presedintele Consiliului Judetean Arad, dl. Nicolae Iotcu, a participat la cea de a 4a Conferinta a Regiunilor si Oraselor Europene, care a avut loc la Salzburg, intre 24 – 26 August 2008.

La conferinta au participat inalti demnitari ai tarii gazda, personalitati politice ale Uniunii Europene, reprezentanti alesi ai oraselor si regiunilor, banci, firme si societati financiare. Conferinta, a carei tema a fost „Economia intalneste politica – cresterea importantei economice a regiunilor si oraselor din Europa”, a fost deschisa de presedintele Institutului Regiunilor Europei si fost presedinte al Landului Salzburg, dl. Franz Schausberger, de Ministrul Federal pentru Afaceri Europene si Internationale, dl. Ambasador Rudolf Lennkh, Ministrul Federal de Interne, dna Maria Fekter, Presedintele Comitetului Regiunilor, dl. Luc van den Brande si Comisarul European pentru Sanatate, dna Androula Vassiliou.

Dupa alocutiunile in plen, conferinta a fost structurata pe grupe de lucru, cu urmatoarele teme: 1)Modele actuale de finantare a proiectelor de infrastructura locala si regionala; 2) Turismul in Regiunile si Orasele Europene; 3)Energie, apa si deseuri in Regiuni si Orase; 4) Cercetarea si inovatia regionala. A doua zi a conferintei a fost dedicata regionalismului si descentralizarii in Europa centrala si de sud-est.

Ca urmare a evaluarii beneficiilor prezentei la aceasta conferinta si prin prisma relatiiilor stabilite, presedintele Consiliului Judetean Arad a acceptat invitatia ca judetul Arad sa devina membru al Institutului Regiunilor Europei cu incepere din anul 2009, devenind astfel primul judet din Romania care dobandeste aceasta calitate.

Sursa: Consiliul Judetean Arad

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!