ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Primaria ii sanctioneaza pe cei care fac mizerie in oras


 

Primaria ii sanctioneaza pe cei care fac mizerie in oras


(29.08.2008)

In perioada 21- 27 august 2008, inspectorii de teren ai Primariei Oradea au dat 40 de amenzi intre 150 si 1000 RON cetatenilor, asociatiilor de locatari si firmelor care au depozitat deseuri in locuri neautorizate sau care au comis alte contraventii ce tin de salubrizare sau de spatiile verzi, cum ar fi parcarea autovehiculelor pe scuaruri sau in parcuri.

Printre altii, au fost amendati locatarii unui bloc din cartierul Nufarul care aruncau resturi menajere de la etaj. Faptele au fost constatate de inspectorul de zona, iar vecinii contravenientilor au semnat procesele verbale in calitate de martori. O fundatie a fost amendata cu 1000 RON pentru distrugerea spatiului verde (gardul viu) printr-o lucrare de constructii care nu avea autorizatie. Sesizat de inspectorul de teren, Departamentul de Disciplina in Constructii a somat fundatia respectiva, care a demolat constructia ilegala pentru a evita o amenda de pana la 10.000 RON.
In data de 27 august, inspectorul de teren Mariana Ghitas a somat conducerea Garii Oradea sa ia masuri pentru asigurarea curateniei in partea din pasaj si din parcare de care raspunde statia CFR Oradea. Daca se vor mai constata deficiente in igienizarea parcarii si pasajului, Primaria va amenda statia CFR cu 1000 RON pentru fiecare zi in care se va constata o stare necorespunzatoare a curateniei in aceste amplasamente.
In ultima saptamana pe adresa de e-mail oradeacurata@yahoo.com au sosit 24 de sesizari si sugestii de la cetateni. Majoritatea deficientelor semnalate au fost deja corectate.
Igienizarea malurilor Crisului continua, la fel si curatarea arterelor rutiere de intrare in oras. Echipe ale RER actioneaza pentru eradicarea depozitarilor ilegale de gunoi. In zonele cu cele mai mari probleme in acest sens, cum ar fi Strada Tabacarilor, au fost amplasate posturi fixe ale gardienilor publici. Pentru un astfel de dispozitiv in care sunt prezenti in permanenta doi gardieni publici municipalitatea plateste aproximativ 6.000 de RON/luna.
Asociatiile de proprietari au fost contactate de reprezentantii Primariei pentru a li se readuce la cunostinta obligatiile pe care le au in mentinerea curateniei si intretinerea spatiilor verzi in proximitatea imobilelor de locuit si in jurul pubelelor de gunoi. S-a dat un termen de 5 zile lucratoare pentru aducerea spatiilor din jurul imobilelor de locuit intr-o stare corespunzatoare, urmand ca dupa acest termen inspectorii de teren sa ii sanctioneze pe cei care nu au respectat prevederile legale in domeniu.

Sursa: Primaria Oradea

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!