ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(28.08.2008)

Revista Presei 28.08.2008

 

Guvernul a decis: parlamentarele, in 30 noiembrie

Guvernul a decis ieri ca alegerile parlamentare sa aiba loc in data de 30 noiembrie, potrivit unor reprezentanti ai Executivului. Potrivit legii privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului,  "aducerea la cunostinta publica a datei alegerilor se face cu cel putin 90 de zile inainte de ziua votarii prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, a hotararii Guvernului privind data alegerilor", potrivit NewsIn. Sedinta de ieri a fost ultima in care Executivul putea adopta actul normativ, astfel incat scrutinul sa se desfasoare in 30 noiembrie.

 

Sursa: Curierul National

 

Deseurile electrice raman pe strada

 

Producatorii de echipamente electrice si electronice contesta cota fixa de reciclare pe care o propune Ministerul Mediului

Reprezentantii producatorilor si importatorilor de electrice si electronice spun ca impunerea unei tinte fixe de reciclare ar trebui sa se produca etapizat.

Propunerea legislativa a Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), potrivit careia producatorii si importatorii de echipamente electrice si electronice vor fi obligati sa colecteze si sa recicleze echivalentul a 20 de procente din cantitatea produselor introduse pe piata, este contestata de asociatiile colective.

Sursa: Adevarul

 

Romania pierde altitudine... economica

Institutul german: Cresterea economica a Romaniei va incetini puternic in urmatoarele sase luni
Isarescu avertizase in iunie: Va trebui sa evitam aterizarea fortata
Voinea: Acest lucru nu se va intampla in 2008, pentru ca este un an electoral

Ritmul de crestere economica din Romania va incetini puternic in urmatoarele sase luni, desi evolutiile actuale sunt satisfacatoare, iar inflatia se va reduce in trimestrul al treilea, potrivit mai multor economisti intervievati de institutul CESifo al Universitatii de la München, informeaza Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

 

Studiu de fezabilitate pentru Ploiesti- Buzau-Focsani

 

PROIECT. In cel mult un an va fi gata studiul de fezabilitate pentru autostrada Ploiesti-Buzau- Focsani (125 km), parte a coridorului IX paneuropean, a anuntat ieri Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Sursa: Evenimentul Zilei

 

1,1 miliarde euro in energie eoliana

CEZ a preluat de la Continental Wind Partners doua proiecte de energie eoliana situate la nord de Constanta, care vor avea o capacitate totala de 600 MW, iar costurile pentru finalizarea investitiei se vor ridica la 1,1 miliarde euro, au afirmat reprezentantii companiei. Potrivit CEZ, cele doua proiecte vor forma cel mai mare parc eolian situat pe uscat din Europa, avand o capacitate aproximativ dubla fata de cel mai mare proiect eolian existent si de aproape trei ori mai mare decat cel mai mare parc eolian operational in prezent pe continent.

Sursa: Romania Libera

 

Nevoia de lichiditati ieftine impinge bancile sa ofere dobanzi record la depozite

 

Concurenta si deficitul de lichiditati cauzat de tensiunile de pe piata financiara internationala, care s-au propagat si in Romania, forteaza bancile sa ofere dobanzi din ce in ce mai mari la depozite. In goana dupa clienti, jucatorii supraliciteaza, ajungand chiar la 20% pe an.

 

Sursa: Curentul

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!