ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » ACTIUNI ALE MINISTRULUI AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE IN PREGATIREA DECIZIILOR PRIVIND REFORMA POLITICII AGRICOLE COMUNE


 

ACTIUNI ALE MINISTRULUI AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE IN PREGATIREA DECIZIILOR PRIVIND REFORMA POLITICII AGRICOLE COMUNE


(28.08.2008)

In perioada urmatoare, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, domnul Dacian Ciolos, va participa la o serie de evenimente organizate in tara si in strainatate pentru a sustine propunerile Romaniei in cadrul discutiilor privind reforma Politicii Agricole Comune.

Intre 29 si 31 august, la Lyon, la invitatia Camerei Departamentale pentru Agricultura din Rohne (Franta), ministrul Dacian Ciolos participa la actiunea „Intalnire cu agricultura din Rohn”. In marja acestei intalniri, ministrul roman al agriculturii va purta discutii pe marginea reformei PAC cu domnul Michel Barnier, ministrul francez al agriculturii.

In data de 2 septembrie, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va fi organizata o reuniune de consultare cu reprezentantii organizatiilor profesionale agricole cu tema „Propuneri legislative si evolutia actualului proces de reforma a Politicii Agricole Comune”. Scopul organizarii reuniunii este informarea acestora despre evolutia reformei PAC si consultarea lor privind pozitia Romaniei. Prezentarea va fi sustinuta de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, domnul Dacian Ciolos.

In perioada 4 – 5 septembrie 2008, in cadrul evenimentelor organizate de Franta, in calitate de detinatoare a presedintiei Uniunii Europene, Ministerul Agriculturii si Pescuitului din Franta organizeaza la Limoges conferinta cu titlul „Mizele si viitorul filierei europene a ovinelor”.

La conferinta vor participa ministrii agriculturii din Suedia si Cehia, state care vor asigura presedintia Uniunii in 2009, precum si din Marea Britanie, Irlanda, Spania si Romania – principalele state membre cu potential in domeniul cresterii ovinelor si direct interesate in dezvoltarea acestui sector la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul se va bucura de prezenta comisarului european pentru agricultura si dezvoltare rurala, doamna Mariann Fischer Boel si reprezentanti ai Parlamentului European.

In perioada 14 – 16 septembrie, in Polonia, la Poznan, ministrul Dacian Ciolos va participa la deschiderea Polagra Foods – Targului International de Comert pentru Produse Alimentare si Catering. La invitatia omologului sau polonez, ministrul roman al agriculturii va participa, in cadrul targului, la Conferinta Internationala a Ministrilor Agriculturii din UE si tari terte – “ Coexistenta diferitelor modele de agricultura, luand in considerare rolul fermelor mici si intreprinderile agricole de dimensiuni medii”. Tot in cadrul targului va avea loc intalnirea ministrilor agriculturii din Grupul de la Visegrad (Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria), intalnire la care a fost invitata sa participe si Romania.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!