ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(27.08.2008)

Revista Presei 27.08.2008

 

Strainii continua sa pompeze capital in piata financiara, atrasi de profiturile bune

 

Dezvoltarea inca redusa a pietei romanesti a asigurarilor, expansiunea leasingului si randamentul mare al afacerilor bancare, sustinut de explozia consumului, au directionat catre piata financiara o zecime din investitiile straine directe constand in participatii la capital in primul semestru.

Astfel, piata financiara romaneasca a atras participatii straine la capitalul firmelor de peste 263 milioane euro in primele sase luni ale acestui an, in scadere cu 16% fata de acelasi interval din 2007, cand valoarea acestora depasea suma de 312 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

 

Sursa: Bloombiz

 

Populatia Romaniei ar putea scadea cu 21% pana in 2060, la 16,92 milioane de locuitori

 

Populatia Romaniei s-ar putea diminua cu 21% la 16,92 milioane de locuitori pana in 2060, inregistrand una dintre cele mai accentuate scaderi din Uniunea Europeana, alaturi de Bulgaria, Letonia, Lituania si Polonia, potrivit previziunilor publicate, marti, de biroul european de statistica, Eurostat.

Numarul locuitorilor Romaniei ar putea scadea de la aproximativ 21,42 milioane de persoane in 2008, la 19,62 milioane de locuitori in 2035, respectiv 16,92 milioane de persoane in 2060

 

Sursa: Bloombiz

 

Creditarea franeaza brusc

 

Ritmul de crestere a imprumuturilor s-a temperat la 55,8% in iulie comparativ cu aceeasi luna a anului trecut

Majorarea dobanzilor, dar si teama de o posibila depreciere a leului in raport cu euro au redus semnificativ apetitul romanilor pentru credite. Daca in urma cu un an, romanii dadeau iama la banci pentru a lua primele credite relaxate, in prezent, lucrurile stau cu totul altfel.

Sursa: Adevarul

Zona verde in loc de reziduuri, la Azomures

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, vrea ca iazul cu reziduuri de la combinatul chimic din oras sa treaca in administrarea municipalitatii

Iazul de la Azomures reprezinta o sursa sigura de poluare pentru raul Mures. Cu o investitie de 17 milioane de euro, acesta ar putea deveni „plamanul" zonei.

Inchis de la 1 ianuarie 2007, iazul cu reziduuri chimice de la Combinatul chimic Azomures Targu Mures, in suprafata de 32 de hectare, constituie, impreuna cu cele de la CS BICAPA Tarnaveni, cele mai periculoase surse de poluare chimica din judetul Mures.

Sursa: Adevarul

Masinile, nepregatite in lupta cu poluarea

Companiile din industria constructoare de masini nu au realizat progrese tehnologice suficiente pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Industria auto nu reuseste sa produca vehicule mai putin poluante, astfel incat sa atinga tintele UE in ceea ce priveste limitarea emisiilor de CO2.

Producatorii de masini mai au de parcurs un drum lung pana la atingerea tintelor impuse de Uniunea Europeana cu privire la reducerea emisiilor poluante provenind de la masinile noi, potrivit cotidianului britanic „The Guardian".

Sursa: Adevarul

Dobanda BNR nu s-a reflectat in costul creditelor pentru populatie

Creditarea reduce ritmul de crestere pe fondul incetinirii imprumuturilor populatiei

Datele publicate de Banca Nationala arata faptul ca, in prima parte a acestui an, dobanzile solicitate la creditele acordate populatiei s-au modificat foarte putin. Asta in pofida faptului ca BNR a majorat dobanda de referinta cu mai mult de doua procente. Pe de alta parte, luna iulie a adus cel mai redus ritm de crestere al creditelor neguvernamentale din acest an.

Datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata faptul ca, la sfarsitul primului semestru din acest an, dobanzile solicitate pentru creditele acordate populatiei - principalul motor de crestere al sistemului bancar - nu s-au modificat semnificativ fata de ratele din lunile precedente.

Sursa: Financiarul

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!