ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei 26.08.2008


 

Revista Presei 26.08.2008


(26.08.2006)

Platile la buget sustin leul

 

Cererea ridicata de lei, multe companii vanzand valuta pentru a-si achita datoriile lunare la bugetul de stat, a facut ca nivelul dobanzilor din piata monetara sa ramana ridicat, motive suficiente pentru a mentine moneda nationala pe o panta usor ascendenta.
Cursul mediu al euro a urcat usor, de la 3,5216 la 3,5224 lei, pe o piata unde tranzactiile au fost realizate la un minim de 3,5210 lei si un maxim de 3,5280 lei, in jurul orelor 16:30 cotatiile din piata fiind de 3,52 - 3,5240 lei.

Sursa: Curierul National

 

Regiunea nord-vest, afectata de suspendarea platilor SAPARD

 

Peste 200 de contracte din regiunea de nord-vest a tarii sunt afectate de suspendarea temporara a cererilor de plata transmise pentru programul SAPARD. Potrivit directorului Centrului Regional de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit (CPDRP) nr. 6 Nord-Vest, Sorin Radu, in aceasta regiune, pe programul SAPRD, sunt peste 200 de contracte in derulare si s-au depus cereri de plata in valoare totala de 14 milioane de euro. Sorin Radu a precizat ca, potrivit legii, platile trebuie facute in termen de 90 de zile, insa acum vor exista unele intarzieri.

Sursa: Curentul

 

Tancurile etanse iau locul gropilor de gunoi

 

Aplicarea pe scara larga a unor tehnologii de reciclare a gunoiului organic, inspirate de modelul digestiv al ierbivorelor, elimina una din sursele permanente de poluare a mediului

Solutia adoptata de britanici prezinta un dublu avantaj. Elimina volumul tot mai mare de deseuri organice si constituie o sursa ecologica de electricitate.

Sursa: Adevarul

Oltenii s-au inghesuit la banii UE pentru dezvoltarea satelor

 

Modernizarea fermelor si achizitia de utilaje au succes la Bruxelles

Zeci de proiecte pe care autoritatile locale si fermieri din Oltenia le-au depus in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala se afla in „stand-by”. Din cauza numarului mare de cereri de finantare inregistrate la nivel national, proiectele venite in avalansa au fost trecute pe o lista de asteptari. In Oltenia, ca si la nivel national, cele mai multe proiecte au fost depuse in cadrul Masurii 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole. Criteriile de selectie din cadrul PNDR sunt cu totul altele fata de cele din cadrul programului SAPARD. In timp ce acolo finantarea se acorda dupa principiul „primul venit, primul servit“, in cadrul PNDR, banii se dau in functie de punctajul obtinut de fiecare proiect.

Sursa: Financiarul

Cea mai lunga pista pentru biciclisti va fi construita in judetul Harghita

Cea mai lunga pista pentru biciclisti din Romania va fi construita in judetul Harghita, pe Drumul European E 578, potrivit Agerpres. Drumul include aproximativ 150 de kilometri pe teritoriul judetului Harghita, intre localitatile Baile Tusnad, Miercurea Ciuc, Gheorgheni si Toplita.

Conform declaratiilor facute la sfarsitul saptamanii trecute de presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, Drumul European E 578 va fi reabilitat complet in perioada urmatoare, proces care va include si constructia pistei pentru biciclisti.

Sursa: Adevarul

Jumatate de milion de lei pentru doua scoli din Orsova

Primaria municipiului Orsova a primit de la bugetul de stat aproximativ o jumatate de milion de lei pentru decontarea cheltuielilor facute cu lucrarile de modernizare a doua unitati scolare.

Primarul municipiului Orsova, Constantin Bragaru, a declarat ca aceasta suma vine in completarea celor 2 milioane de lei alocate, la inceputul semestrului II al acestui an, pentru extinderea constructiei Liceului de Marina, investitie la care a participat cu fonduri si Consiliul Local Orsova.
"Daca pana la sfarsitul anului, la o eventuala rectificare de buget, vom mai primi si alte sume, vom demara lucrarile de izolare termica a unitatilor scolare si vom reabilita unele dintre instalatiile termice", a precizat Bragaru.

Sursa: Administratie.ro

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!