ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Se igienizeaza malurile Crisului Repede


 

Se igienizeaza malurile Crisului Repede


(26.08.2008)

Dupa ce a curatat artera rutiera care leaga Oradea de vama Bors, la cererea Primariei Oradea, RER Ecologic Service a demarat luni dimineata o actiune de igienizare a malurilor Crisului Repede. Actiunea a inceput in zona cea mai afectata de depozitari ilegale de gunoi, respectiv malul stang, in portiunea dintre Podul Ferdinand (centru) si Podul de la Informatica, care nu a mai fost igienizat de multa vreme.

In saptamana aceasta vor fi curatate de balarii si de gunoaie malurile stang si drept, intre Podul Dacia si Podul Densusianu. In aceasta zona va fi amplasat un dispozitiv permanent de gardieni publici care ii vor amenda pe cei care arunca gunoaie pe mal sau in apa conform legilor in vigoare. Sanctiunea aplicata este amenda de la 200 la 2000 lei pentru persoane fizice si de la 10 000 la 20 000 lei pentru persoane juridice.

Eradicarea depozitelor ilegale de gunoi

Incepand de saptamana viitoare va demara un program de intretinere permanenta a curateniei in pasajele din oras, inclusiv in zona teraselor de sub Pasajul Vulturul Negru. Acestea vor fi maturate si spalate zilnic cu detergent.

Primaria si operatorii de salubritate care activeaza pe teritoriul municipiului Oradea lucreaza de cateva saptamani la eradicarea depozitelor ilegale de gunoi de pe raza orasului nostru. Au fost inregistrate nu mai putin de 30 de depozite ilegale cu caracter permanent si alte 30 de depozite spontane, care sunt curatate zilnic.

Inspectorii de teren ai Primariei raspund sesizarilor pe care le primesc telefonic sau la adresa de e-mail
oradeacurata@yahoo.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si dau zilnic zeci de amenzi pentru depozitare ilegala de gunoaie sau pentru alte contraventii care afecteaza curatenia orasului.

S-a optat pentru o adresa de e-mail care sa poata fi verificata nu numai de pe calculatoarele din Primarie, pentru a se da curs cu promptitudine sesizarilor cetatenilor, inclusiv la sfarsit de saptamana. Numele si numerele de telefon ale inspectorilor de teren pot fi gasite pe pagina de internet a Primariei Oradea: www.oradea.ro

Sursa: PM Oradea

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!