ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Inca 9 proiecte ale comunitatilor locale vor primi finantare


 

Inca 9 proiecte ale comunitatilor locale vor primi finantare


(20.08.2008)

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria Phare CBC/INTERREG IIIA 2004 – 2006 sprijina contactele dintre populatia, comunitatile si actorii economici din zona de granita, in vederea crearii unei baze solide pentru dezvoltarea economica si sociala echilibrata a intregii zone, cu beneficii pentru atat Romania, cat si pentru Ungaria.

 

In cadrul acestui program, judetul Arad a beneficiat in rundele anterioare de fonduri semnificative pentru implementarea unor proiecte ce intaresc cooperarea cu Ungaria, in diferite sectoare: administratie, invatamant, domeniul economic si cultural. Prin acest program, Consiliul Judetean Arad a realizat o serie de investitii importante, cum ar fi: Terminalul CARGO, Protectia si Promovarea Luncii Muresului, Reabilitarea drumurilor judetene DJ 709C Variasu Mic – frontiera cu Ungaria si DJ 709BGraniceri - frontiera cu Ungaria, Reabilitarea DJ 792C, tronson DN 79 – Curtici, etapa I (in executie).

 

Astazi, 18 august, se semneaza contractele de finantare din cadrul Programului de Cooperare Romania–Ungaria 2006, ultima runda cu fonduri de preaderare pentru Romania. In cadrul acestui program, in judetul Arad vor fi implementate 9 proiecte, cu o valoare totala a fondurilor europene de 1.400.000 euro, la care se adauga cofinantarea proprie. Beneficiarii acestui program sunt atat autoritati publice locale – Consiliul Judetean Arad (Reabilitare DJ 792C, tronson DN 79 – Curtici, etapa II), Consiliul Local Santana, Consiliul Local Zerind, Primaria Comunei Hasmas, institutii publice – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad, Complexul Muzeal Arad, cat si institutii de invatamant – Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad, Liceul de Arta “Sabin Dragoi” si Gradinita cu program prelungit nr. 14 din Arad.

 

Incepand cu Programul de Cooperare Ungaria-Romania 2007-2013, valoarea finantarilor disponibile din fonduri structurale va fi mult mai mare.

Sursa: CJ Arad

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!