ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Dolarul prinde viteza


 

Dolarul prinde viteza


(18.08.2008)

Vinerea trecuta, la inchiderea pietelor americane, paritatea euro/dolar a scazut pana la 1,4662 dolari, valoare care nu mai fusese atinsa din data de 20 februarie, dupa ce la inceputul saptamanii cotatiile stagnau in apropierea pragului de 1,50 dolari. Aprecierea dolarului vine la o luna dupa ce euro atinsese un maxim istoric de 1,6038.

Evolutia actuala a paritatii dintre cele doua monede a venit pe fondul apropierii alegerilor prezidentiale americane, perioada in care, din punct de vedere istoric, bancnota verde se apreciaza.

La aceasta se adauga faptul ca la nivel mondial a aparut riscul recesiunii, mai multe economii importante, precum cea nipona, britanica sau cea din euro-zona au anuntat astfel de posibilitati. Eurostat a anuntat saptamana trecuta ca economia din euro-zona, cele 15 tari care utilizeaza moneda unica, a scazut in intervalul aprilie - iunie cu 0,2% fata de primul trimestru, pentru prima data de cand au inceput sa fie analizate cele 15 economii, in 1995, dar a crescut cu 1,5% comparativ cu perioada similara din 2007.

In schimb economia SUA a crescut, in trimestrul al doilea, cu o rata anuala de 1,9%, ca efect al stimulentelor fiscale si banesti oferite de Administratia Bush, ceea ce a permis o crestere a consumului, PIB-ul american urcand in primul trimestru cu o rata anuala de 0,9%.

Pe acest fond al "ajutoarelor electorale" increderea consumatorilor americani a crescut, conform anchetei realizate de Universitatea din Michigan, pentru a doua luna consecutiv.

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!