ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Comisia Europeana a adoptat Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova finantat din ENPI CBC 2007-2013


 

Comisia Europeana a adoptat Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova finantat din ENPI CBC 2007-2013


(14.08.2008)

Comisia Europeana a adoptat Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova ENPI CBC 2007-2013. Acesta este primul program de cooperare transfrontaliera la granitele externe ale Uniunii Europene finantat si implementat in conformitate cu Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) 2007-2013, adoptat pana la aceasta data de Comisia Europeana.

 

 

Aria programului se constituie din regiuni din cele trei state vecine, respectiv judetele Botosani, Galati, Iasi, Suceava, Tulcea si Vaslui din Romania, oblasturile Odessa si Cernauti din Ucraina si intregul teritoriu al Republicii Moldova.

Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 are un buget total de 137,4 mil. Euro pentru cei sapte ani de programare, din care contributia UE prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) este de aproximativ 126 mil. Euro, in timp ce statele partenere trebuie sa participe la finantarea proiectelor cu o cofinantare in valoare totala de aproximativ 11,4 mil. Euro. Programul stabileste o alocare a fondurilor pe prioritati si masuri, iar contractele de finantare vor fi atribuite in urma unui proces de selectie a celor mai bune proiecte depuse in cadrul unor apeluri pentru propuneri de proiecte.

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!