ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » SEMNAREA CONTRACTELOR PENTRU DOUA PROIECTELE FINANTATE PRIN PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL


 

SEMNAREA CONTRACTELOR PENTRU DOUA PROIECTELE FINANTATE PRIN PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL


(13.08.2008)

Vineri, 8 august 2008, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a semnat doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional (POR).

Semnarea primului contract, pentru proiectul „Reabilitare drum Ciucea-Crasna-Virsolt”, a avut loc in prezenta Ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo BORBELY si a Directorului General al Autoritatii de Management POR, Gabriel Friptu. Beneficiarul proiectului este Consiliul Judetean Salaj, avand ca partener Consiliul Judetean Cluj si urmareste reabilitarea infrastructurii regionale de transport in regiunea Nord-Vest, pentru dezvoltarea competitiva si durabila a microregiunii de la confluenta a trei judete: Salaj, Cluj si Bihor. Valoarea totala a proiectului este de85.628.384,55 RON, acesta urmand a se va derula pe o perioada de 32 de luni.

“Proiectul pentru care am semnat astazi contractul este foarte important pentru aceasta zona intrucat face legatura cu mai multe drumuri nationale, dar si cu autostrada Transilvania. Prin semnarea contractelor se da startul absorbtiei fondurilor structurale. Sper ca fondurile alocate Programului Operational Regional sa fie cheltuite cat mai repede. Acest lucru depinde foarte mult de operativitatea beneficiarilor in a organiza licitatiile la termen pentru a porni cat mai repede lucrarile. Axa 2 are cele mai multe proiecte depuse. Pentru aceasta axa sunt alocate 876 de milioane de euro, iar pana la aceasta data au fost depuse proiecte in valoare de 1,4 miliarde de euro. Comitetul de Monitorizare va trebui sa analizeze situatia proiectelor depuse pe fiecare dintre axe si, eventual, sa decida realocarea sumelor, in functie de oferta de proiecte. Totodata, Guvernul va trebui sa puna la punct un program pentru a sprijini proiectele care nu vor primi finantare prin POR”, a declarat ministrul Laszlo BORBELY.

Cel de-al doilea proiect, „Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele-Prislop-Ic Ponor”, a fost semnat in prezenta Secretarului de stat in MDLPL, Anna HORVATH si a Directorului General al Autoritatii de Management POR, Gabriel Friptu. Proiectul, avand ca beneficiar Consiliul Judetean Cluj, isi propune sa contribuie la dezvoltarea durabila a zonei economice Rachitele – Prislop –IC Ponor si la crearea premiselor pentru stimularea initiativei private. Valoarea totala a acestuia este de 59.678.410, 51 RON iar durata de desfasurare va fi de 36 de luni.

“Semnarea acestui contract este importanta pentru Regiunea Nord – Vest. Dupa acest moment festiv va urma un proces care necesita concentrare maxima, dar si eforturi financiare si umane din partea beneficiarului pentru a putea atrage in judet acele fonduri pe care astazi si-a castigat dreptul de a le cheltui”, a declarat, secretarul de stat, Anna HORVATH.

Pana la aceasta data, in cadrul POR au fost semnate 6 contracte de finantare pentru Axa prioritara 2, in valoare totala de 370.096.625,14 lei si 10 contracte de finantare pentru Axa prioritara 6, in valoare de 44.286.235 lei.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice Si Locuintelor

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!