ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Siguranta cailor ferate europene in atentia Parlamentului European


 

Siguranta cailor ferate europene in atentia Parlamentului European


(07.08.2008)

Deputatii europeni au adoptat doua rapoarte referitoare la siguranta cailor ferate comunitare si la crearea Agentiei Europene a Cailor Ferate (a doua lectura in cadrul procedurii de codecizie). Parlamentul European pledeaza pentru extinderea competentelor Agentiei cum ar fi introducerea "Sistemului European de Management al traficului feroviar" (European Rail Traffic Management Systems ERTMS) precum si a unui sistem de certificare obligatorie pentru intretinerea vehiculelor.

 

Sistem de certificare obligatoriu

 

Deputatii europeni se exprima pentru un sistem obligatoriu de certificare a entitatii responsabile cu intretinerea vehiculelor, care poate fi o intreprindere feroviara sau un administrator de infrastructura. Prin acest sistem, toti actorii de pe piata vor beneficia de aceleasi conditii de concurenta, potrivit raportorului Paolo Costa (ALDE, Italia). De mentionat ca, textul propus de Consiliu prevedea doar introducerea unui sistem voluntar.

 

Competentele Agentiei Europene a Cailor Ferate

 

In prezent, procedurile nationale necesare, spre exemplu, pentru autorizarea unei locomotive reprezinta o bariera serioasa care afecteaza interoperabilitatea sistemului feroviar european. Pentru a facilita aceasta operabilitate, incepand cu 2015 si in cooperare cu autoritatile nationale de siguranta competente, agentia are sarcina de a elibera autorizatii pentru introducerea in circulatie a vehiculelor conforme prin sistemul ERTMS.

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!