ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Uniunea Europeana raspunde prompt solicitarilor de ajutor ale Romaniei


 

Uniunea Europeana raspunde prompt solicitarilor de ajutor ale Romaniei


(07.08.2008)

UE a trimis echipe de experti care sa ajute autoritatile romane in inundatiile care au avut loc in nordul Romaniei si echipamentele solicitate de autoritatile de la Bucuresti in 1 august, a declarat Barbara Helfferich, purtatorul de cuvant al comisarului pentru mediu. Generatoarele electrice, case modulare, motopompele au ajuns sau sunt in drum spre Romania, in timp ce expertii europeni sunt de luni pe teren si ajuta la reconstructie.

 

"Romania a cerut ajutorul UE pentru inundatiile care au avut loc si a trimis o lista in care a inventariat toate echipamentele necesare Centrului de Monitorizare si Informare (n.r. centrul european pentru protectie civila): 150 de generatoare de electricitate, 500 de casute modulare prefabricate, masini special de umplut saci cu nisip, 11 motopompe, 11.000 de metri de 'diguri' gonflabile (n.r. care se pun pe malurile raurilor pentru a impiedica inundatiile)", a detaliat Helfferich, adaugand ca sunt doar o parte dintre echipamentele solicitate de autoritatile romane.

 

In ajutorul Romaniei au sarit Danemarca, Cehia, Austria, Slovacia, Polonia, care au trimis deja generatoarele electrice, iar Lituania are generatorul pregatit sa il trimita in Romania. Din informatiile aflate la Centrul de Monitorizare si Informare din Comisia Europeana, echipamentele solicitate de romania au ajuns deja in tara sau sunt pe drum.

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!