ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » BNR a surprins neplacut Bursa


 

BNR a surprins neplacut Bursa


(01.08.2008)

Bursa romaneasca a inceput saptamana in scadere, dupa care, marti si miercuri, a reusit doua zile de crestere. Aprecierile au fost mai timide in sedinta de marti si chiar foarte viguroase in cea de miercuri. Dincolo de schimbarea de sentiment a pietei, imbucurator a fost faptul ca aceste aprecieri au avut la baza elemente solide de analiza fundamentala, piata reactionand practic la rezultatele financiare foarte bune comunicate de Erste Bank si BCR. Desigur, cresterea atat de puternica de miercuri nu ar fi fost posibila daca nu am fi avut, de asemenea, un context favorabil pe pietele externe.
Din pacate, dupa cele doua zile pozitive, sedinta de joi a aratat cu totul altceva. Am avut o deschidere mixta si o evolutie similara in cea mai mare parte a zilei pe fond de lichiditate in scadere.

Decizia BNR de majorare a dobanzii de referinta cu inca 0,25%, pana la nivelul de 10,25% pe an, a surprins negativ piata. La aceasta s-a adaugat un comunicat macroeconomic mai slab decat asteptarile, in SUA, si imediat bursa a inceput sa scada destul de accelerat, inchizand ziua cu minusuri de peste 1% la nivelul indicilor.

Sursa: Romania Libera

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!